Влада

У Держпродспоживслужбі розповіли, скільки у Житомирській області перевірили точок продажу вуличної їжі

8 August 2018, 17:46

У Житомирській області триває моніторинг місць продажу продуктів харчування та вуличної їжі.

Про це 8 серпня інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«У зв’язку з неблагополучною епідемічною ситуацією щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, харчові отруєння серед населення України, чисельні отруєння шаурмою в м. Києві та з метою недопущення масових захворювань на гострі кишкові інфекції населення області, які може спричинити обіг харчових продуктів в місцях несанкціонованої торгівлі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області вжито заходи, а саме: ініційовано перед органами місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування, окремими територіальними громадами (ОТГ) створення робочих груп із залученням представників органів місцевого самоврядування, муніципальної поліції та Держпродспоживслужби для проведення моніторингових обстежень точок продажу вуличної їжі», - йдеться у повідомленні.

«Станом на 8 серпня 2018 року спеціалістами ГУ ДПСС в Житомирській області взято участь в комісійній перевірці 75 місць несанкціонованої торгівлі продуктами харчування та сировиною, в т.ч. вуличної їжі. Як наслідок не допущено до реалізації 414 кг харчових продуктів, сировини та продуктів домашнього виготовлення. Здійснено моніторинг місць швидкого харчування (кіосків, ларьків і ін.) при цьому встановлено порушення та видано 37 приписів з пропозиціями по усуненню виявлених недоліків», - інформують у Держпродспоживслужбі.

За порушення вимог чинного законодавства щодо обігу продуктів харчування в тому числі роботи фаст-фудів, при реалізації вуличної їжі на ринках області державними інспекторами разом з працівниками ЛВСЕ притягнуто до адміністративної відповідальності 42 особи. 28 суб’єктів господарювання, які знаходяться поза межами території ринків призупинили свою діяльність.

Спеціалістами Держпродспоживслужби проводиться роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання щодо дотримання гігієнічних вимог при виготовленні та реалізації вуличної їжі і процесу державної реєстрації.

Нагадаємо, за останні кілька днів в Києві шаурмою отруїлося 93 людини.

Як повідомляв Житомир.info, головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області видано наказ районним управлінням щодо створення спільних комісій при органах місцевого самоврядування щодо проведення позапланових обстежень місць торгівлі шаурмою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба шаурма  
Матеріали по темі