Фоторепортаж

Сорочки, глечики, сири, ківі в меду та солом’яні янголи: «Фестивальне містечко» в Житомирі. Фоторепортаж

17 August 2018, 13:14

17 серпня у Житомирі відкрився IV Міжнародний мистецький фестиваль «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука, який триватиме 3 дні.

Цього дня на вулиці Михайлівській запрацювало «Фестивальне містечко» (минулоріч воно було у парку культури і відпочинку імені Ю. Гагаріна) з ярмарком майстрів народного мистецтва, літературною алеєю, дитячим майданчиком, фотозонами та вишиванням Спасівського рушника.

Нагадаємо, у коментарі Житомир.info організатор фестивалю, донька Володимира Шинкарука Ірина розповідала, що на семиметровому Спасівському рушнику намальоване дерево з яблуками, і в кожному яблуці майстриня вишила автограф зіркових гостей, які були на фестивалі.

Як розповідали в мерії, під час фестивалю «Пісенний Спас» Володимира Шинкарука в місті проходитимуть різноманітні заходи: концерти, творчі зустрічі та майстер-класи відомих українських митців; виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди народного свята Спаса; заключний гала-концерт за участі переможців, гостей Фестивалю та відомих українських естрадних виконавців; концерти, творчі зустрічі, майстер-класи, телевізійні та радіопрограми за участі переможців та гостей фестивалю.

За даними Ірини Шинкарук, цього року організатори отримали близько 100 заявок від конкурсантів з 16 областей України, з них відібрали близько 40. Також у «Ракушці» виступатимуть іноземні конкурсанти – з Білорусії, Грузії, Італії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пісенний Спас фестиваль ярмарок  
Матеріали по темі