Місто

У «Житомирводоканалі» нарікають, що через боржників не можуть якісно надавати послуги. Перелік будинків з найбільшими боргами

17 August 2018, 19:29

Населення Житомира заборгувало водоканалу 31340251,07 грн.

Повідомлення про це 17 серпня з’явилося на сайті комунального підприємства.

«Станом на 01.08.2018 р. утворилась критично велика дебіторська заборгованість населення за спожиті послуги. Незважаючи на неодноразові звернення до споживачів з приводу необхідності своєчасної оплати комунальних послуг, борг населення перед підприємством на сьогодні становить 31340251,07 грн», - пише прес-служба КП.

У повідомленні наголошується, що «несплата споживачами вартості отриманих житлово-комунальних послуг перешкоджає КП «Житомирводоканал» якісно та в повному обсязі виконувати свої обов’язки з надання послуг з водопостачання та водовідведення».

Водночас у прес-службі зазначають, що більшість споживачів добросовісно виконують свої обов’язки та вчасно сплачують за отримані комунальні послуги.

«Але є також споживачі, які чомусь вирішили, що оплата комунальних послуг може здійснюватись виключно за їх бажанням або не здійснюватись взагалі. Зазвичай це одні й ті самі люди – постійні боржники, адреси яких регулярно роздруковуються та вивішуються на дошках оголошень відповідних будинків. При наявності значної заборгованості КП «Житомирводоканал» змушене звертатися до суду та стягувати борги у судовому порядку. В цьому випадку на споживача додатково покладається обов’язок по сплаті судового збору, виконавчого збору та інших витрат, пов’язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, що суттєво збільшує суму боргу споживача», - зауважують в КП «Житомирводоканал».

Тут також пояснили, які саме витрати постійно несе підприємство.

«Підприємству необхідно вчасно розраховуватись за реагенти, які застосовуються при водопідготовці для перетворення річкової води на безпечну, питну воду, яку отримують городяни, сплачувати за спожиту електроенергію з метою запобігання відключення від послуг електропостачання, вартість якої становить 40% витрат підприємства. Постійно необхідно проводити планово-попереджувальні ремонти, ліквідовувати аварійні ситуації, виконувати інвестиційну програму з метою покращення якості послуг. Стан водопровідних і каналізаційних мереж, в тому числі і підвідних до будинків, знаходиться у вкрай зношеному стані. Останнім часом все частіше трапляються пориви на підвідних трубопроводах. Це ставить під загрозу забезпечення водою мешканців будинків. На 2018 рік заплановано проведення перекладки таких мереж за багатьма адресами, але значне погіршення оплати за послуги на фоні зростання вартості матеріалів робить виконання робіт неможливим», - зазначають в КП.

У водоканалі попереджають: якщо житомиряни-боржники з ним не розрахуються, безперебійне надання послуг у будинках, де вони мешкають, може опинитись під загрозою. Тож в «Житомирводоканалі» просять містян вчасно проводити оплату за отримані послуги та терміново погасити заборгованість.

Перелік найбільших будинків-боржників:

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 серпня заборгованість КП «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію складала 17 254,8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал електроенергія обленерго борг заборгованість розрахунки  
Матеріали по темі