Місто

Влада Житомира хоче майже вдвічі збільшити плату за навчання в музичних школах

31 August 2018, 10:39

Влада Житомира планує на 2018-2019 навчальний рік підвищити плату за навчання в комунальних мистецьких навчальних закладах та встановлює особливі умови для дітей, які не проживають в обласному центрі.

Проект рішення виконкому «Про затвердження порядку встановлення розміру плати за навчання, переліку пільг та документів для отримання пільг у комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) на 2018-2019 навчальний рік» 30 серпня опублікований на сайті міської ради.

У порівнянні з минулим навчальним роком, оплата збільшується, на деякі інструменти – в 2 рази. Зокрема, навчання по класу фортепіано коштуватиме 250 грн на місяць (у минулому році – 140-150 грн), гітара – 250 грн (було 150-160 грн), духові та ударні інструменти – 200 грн (було 80-100 грн), образотворче мистецтво – 250 грн (було 150-200 грн), хореографія 200 грн (було 130 грн). Обдарованих дітей-переможців міжнародних, всеукраїнських, учнівських мистецьких конкурсів, фестивалів та виставок (солістам), які стали володарями Гран-Прі або посіли 1 місце за умови організації конкурсів, фестивалів та виставок хочуть звільняти від плати за навчання на один місяць ( поточний або наступний після підтвердження перемоги у конкурсі).

У порядку встановлення розміру плати за навчання зазначається, що право на безоплатне навчання відповідно до закону мають такі категорії учнів: діти із багатодітних сімей; діти із малозабезпечених сімей; діти-інваліди; діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування.

Крім того, від плати за навчання звільняються: діти військовослужбовців Збройних Сил України строкової та контрактної форми служби, загиблих при виконанні службових обов’язків; діти, батьки яких загинули, померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва, одержаних в зоні проведення АТО чи ООС під час безпосередньої участі в ній у період її проведення.

Додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 50% встановлюються: дітям, батьки яких є учасниками бойових дій, безпосередньо брали участь в антитерористичній операції чи операції об’єднаних сил, забезпеченні її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України; дітям батьків-осіб з інвалідністю І групи; дітям-напівсиротам.

Є також нововведення, які планують запровадити у 2018-2019 навчальному році – затвердити з 1 вересня 2018 року перелік документів, які необхідні для вступу на навчання у школах естетичного виховання міста Житомира:

- заява;

- медична довідка про стан здоров'я і відсутність протипоказань до занять у навчальному закладі (оригінал);

- свідоцтво про народження (копія при наявності оригіналу);

- документ, що засвідчує місце проживання (паспорт одного з батьків, копія при наявності оригіналу).

«При наявності Угоди (Меморандуму) між Житомирською міською радою та районними, сільськими, селищними радами і радами ОТГ щодо співпраці, в тому числі в сфері культури, зокрема, мистецької освіти, в разі навчання дітей, батьки яких зареєстровані та проживають на території відповідних районних, сільських, селищних рад і рад ОТГ, відшкодування вартості навчання здійснюється відповідними територіальними громадами або батьками на рахунок закладу. При цьому вартість навчання визначається відповідно до витрат на навчання одного учня, затверджених виконавчим органом, у сфері управління якого перебуває заклад, на підставі розрахунків, наданих ним. Плата за навчання при цьому сплачується батьками на загальних підставах відповідно до даного Порядку», - зазначається у додатку до проекту рішення.

Нагадаємо, на брифінгу 28 серпня мер Житомира Сергій Сухомлин інформував, що міська влада провела перемовини з усіма сільськими радами та ОТГ, які навколо Житомира, і поки тільки Станишівська ОТГ готова обговорювати це і фінансувати навчання 300 своїх дітей.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року рішення про щомісячну плату та перелік пільг за навчання у комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) на 2017-2018 навчальний рік міськвиконком затвердив 15 листопада 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком музична школа навчання діти  
Матеріали по темі