Культура

Роботи переможців конкурсу «Житомире! Я люблю тебе» містянам покажуть зі сцени на День міста

5 September 2018, 19:59

Напередодні Дня Житомира у муніципалітеті презентували відеороботи переможців конкурсу «Житомире! Я люблю тебе».

«Дуже гарно, що в нас традиційно є ті, хто відгукуються і знаходять в собі бажання щось створювати, а тим більше створювати кіно, а тим більше створювати кіно про Житомир. Потрібно сказати, що в нас учасників було вісім, а залишилось три переможці. Тому фонд розподілений між ними», - розповіла заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.


Самі автори робіт, які перемогли на конкурсі розповідають: хотіли по-різному показати рідне місто.

«Виникла ідея колись давно, коли я дізнався, що у нас тут роблять яхти. У нас не морський регіон. Потім з'явилися ще ось ці дошки для серфінгу. Коли я дізнався про цей конкурс, я подумав, що з гумором можна про це розповісти. Тому що Житомир мене особливо нічим більше не надихав», - розповідає автор Дмитро Косіщев.

«Основна задача була показати взаємодію двох істот: я істота і місто істота, та як ми взаємодіємо. Тобто, спочатку йде магія. Спочатку це відбувається вдома, потім вона вся вбирається і переноситься на навколишнє середовище. Отакий концепт у нас був. Через місяць буде фінальна історія усього цього дійства», - каже автор Дмитро Суботенко.

«Ми спробували показати, що наше місто має таку невелику часточку абсурду. Ми спробували показати, що у нас дуже яскравий місто насправді», - розповідає автор Валерія Гончаренко.

У конкурсній комісії кажуть: із кожним роком роботи видозмінюється та відкривають нові грані Житомира.

«Дуже приємно, що з кожним разом розширюється ідея Житомира. Бачимо, що він у нас не вузький і одноманітний. Що він у нас дуже різноманітний і він в дуже високій якості може себе проявляти», - каже член конкурсної комісії Євген Яремчук.

Містянам відеороботи покажуть із великої сцени під час святкування Дня міста в суботу, 8 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями конкурсу «Житомире! Я люблю тебе» 2018 року стали Дмитро Суботенко «Трисвіт»; Валерія Гончаренко «Екскурсія містом цікавих людей» Дмитро Косіщев «З декількома невідомими».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста конкурс відеороботи  
Матеріали по темі