Місто

​Управління Житомирської міськради перевіряє графік руху маршруток №19, на який скаржаться пасажири

19 September 2018, 16:32

Житомирські маршрутки №№ 19 та 19А «с. Лісове – вул. Промислова» не дотримуються графіків руху.

Скарги про це продовжують надходити до управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, - повідомив Житомир.info 19 вересня начальник управління Михайло Грищук, де на них реагують позаплановими перевірками.

«На даний час управління активно проводить позапланові перевірки графіків руху маршрутів №№ 19 та 19а. Підставою для цього є десятки скарг громадян, які ми отримали на адресу цього перевізника щодо порушення графіків руху та невиконання умов договорів. На даний час у цьому напрямку ми досить жорстко працюємо, бо у місті треба наводити порядок. Одна справа, коли вони переживають за свою рентабельність, а інша – порядок і дотримання умов договорів. Я вже доводив до відома перевізника, мова не йде про якесь переслідування чи змагання, хто кращий чи гірший. По 19 маршруту у нас найбільше перевірок – увечері, о 20-21 годині, о 7 ранку, у піковий та міжпіковий час, тому що (по цьому маршруту) найбільше скарг і порушуються умови договору», - розповів Михайло Грищук.

Зі слів начальника управління, активні перевірки тривають близько місяця.

«Запрацював цей маршрут, десь через тиждень знов почалися збої. Ми їх знову перевіряємо, складаємо акти щодо штрафів, шлемо попередження. Декілька попереджень – і може постати питання про розірвання договору», - говорить посадовець.

За інформацією Михайла Грищука, в управлінні транспорту неодноразово організовували очну зустріч директора ПП «Шеріфф» Олександра Янчука з незадоволеними пасажирами, однак скарги продовжують надходити.

«Рідко ходять, особливо у «невигідний» денний час, йдуть переповнені. Директору декілька разів ми тут, у кабінеті, організовували зустріч з громадянами, приходили вчителі зі шкіл (розташованих за маршрутом, ред.). Критики з боку громадськості у бік перевізника дуже багато. У нього організаційна робота на дуже низькому рівні. Але це приватний перевізник, і ми перед власником у Києві будемо ставити питання (про дотримання умов договорів та графіків)», - зауважив начальник управління.

Чому так погано ходять маршрутки №№19 та 19А, Житомир.info поцікавився у директора ПП «Шеріфф» Олександра Янчука і тримав обнадійливу відповідь:

«Поки без коментарів. Зараз займаємося цим питанням, і все буде вирішено. З завтрашнього дня можете приїхати подивитися», - сказав перевізник.

Нагадаємо, на початку 2018 року питання сполучення вулиці Вільський шлях з містом, через що маршрут 19 розділили і пустили один навпроти одного. Перший час маршрутки ходили без затримки.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрут перевізник маршрутка №19  
Матеріали по темі