Місто

Думки житомирян: якою має бути сучасна бібліотека, щоб її хотілося відвідувати

25 September 2018, 13:00

Як не втратити читачів та набути нових функцій – цими питаннями останні кілька років неабияк переймаються в бібліотеках Житомира. Зокрема, останні поповнюють книжкові фонди сучасною літературою, електронними виданнями, проводять виставки, мистецько-пізнавальні заходи, усілякі тренінги та майстер-класи, намагаючись залучити до книжкового храму якомога більшу кількість відвідувачів. За підрахунками Міської бібліотечної системи Житомира станом на січень 2018 кількість відвідувань становила менше 120 тисяч і це з огляду на те, що у місті працює 15 бібліотек. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек ми поцікавилися у житомирян, як часто вони відвідують бібліотеки та якими хочуть бачити бібліотеки майбутнього.


«Рідко, майже ніколи, часу немає. Немає такої потреби, багато книг є в інтернеті. Бібліотеку відвідують або якщо час є, або за якоїсь потреби. Зараз майже все в бібліотеці є: інтернет, комп’ютери, гуртки проводять в бібліотеці, вона вдосконалюється з кожним роком, можна так сказати», - відповідає Вікторія.

«Я також дуже часто в інтернеті переглядаю якусь інформацію, на бібліотеку справді якийсь брак часу. Можливо б додати якісь гуртки, спільні перегляди фільмів, цікавої інформації, презентації, тренінги, щось таке», - додає Тетяна.

«Зараз в основному все в інтернеті, бібліотеку на жаль не відвідую. Може більш сучасні їх зробити, бо вони такі, відчуття ніби «совдеп»: меблі, комфорт, відношення», - каже Олена.

«Коли потрібно прочитати літературу, яку задають у коледжі, школі. Хотілося б, щоб там було багато цікавих книг, щоб було зручно сидіти, було гарне освітлення, щоб можна було там перекусити», - говорить Софія.

«Бібліотека - це класика. Там можна і почитати, звичайно вдома теж можна, але в бібліотеці атмосферніше», - впевнена Ліза.

«Якщо чесно сказати, то останнім часом зовсім не відвідував. Має бути якась доступна база, щоб не тільки читати книжки, а можна було самому знаходити витяги, копіювати. На мою думку так», - ділиться Ігор.

«Бібліотеку вже відвідую рідко, тому що немає часу і у нас є інтернет, навіщо нам бібліотека. Хоча потрібні, для давніх книжок, яких ти не знайдеш в інтернеті», - зізнається Вадим.

«Краще читати книгу в живу, ніж псувати зір», - наголошує Вікторія.

Як повідомляв Житомир.info, щорічно у бібліотеках Житомирської області активно впроваджують сучасні інноваційні, інформаційні нові передові технології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бібліотека книга опитування  
Матеріали по темі