Місто

Комерційний облік води як стимул до економії сімейного бюджету та природних ресурсів

1 October 2018, 10:38

Основною проблемою обліку реалізації послуг водопостачання та водовідведення в багатоквартирних будинках є недостовірність обліку реалізованої питної води та стоків.

02 серпня 2017 року набрав чинностіЗакон України“Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” № 2119 -VIIIвід 22.06.2017р.

Реалізація цього Закону є важливою передумовою для забезпечення в державі обов’язкового 100% обліку тепла та води, і є ефективним інструментом для контролю за якісним запровадження заходів з енергозбереження та енергомодернізації в багатоквартирних будинках.

Цей Закон визначає засади забезпечення комерційного, у т.ч. розподільного, обліку послуг із постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та забезпечення відповідною обліковою інформацією споживачів таких послуг.

Завдяки забезпеченню обліку гарячого та холодного водопостачання споживачами сплачуватимуться кошти лише за фактично спожиті послуги,тобто лише за те, що ними було використано. Це дозволить не тільки об'єктивно здійснити розрахунок послуг, які були спожиті споживачем, а й розпочати ефективний процес досягнення економії в умовах постійного зростання цін на енергоресурси.

Загалом передбачено обов'язкове встановлення:

- вузлів комерційного обліку (загальнобудинкових) приладів обліку гарячої та холодної води для житлових будинків;

- та вузлів розподільного обліку (квартирних лічильників) для обліку індивідуального обліку споживання води.

За Законом встановлення вузлів комерційного обліку зобов'язаний здійснити оператор зовнішніх інженерних мереж у строк протягом 2-х років із дня набрання чинності Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”(до 02 серпня 2019 року)

Витрати на оснащення будівель вузлами комерційного обліку здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відповідно Закону відшкодовуються споживачами послуг гарячого та холодного водопостачання, а також власниками (співвласниками) приміщень шляхом сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку ( ч.6 ст.3 Закону)

Житомирською міською радою, згідно із затвердженими відповідно до законодавства місцевими програмами, у 2018 році було прийнято рішення та виділено на оснащення будівель вузлами комерційного обліку 5 млн.грн.В середньому вартість встановлення вузла комерційного обліку коштує близько 40 тис. грн.

Завдяки цьому, мешканці будівель оснащених лічильниками за бюджетні кошти, будуть звільнені від сплати внеску за встановлення лічильника передбаченого Законом ч. 8 ст.3

Рівень оснащення будинків в місті вузлами комерційного обліку значно збільшився за кілка останніх роки. Станом на 01.01.2017р. було встановлено 107 загальнобудинкових лічильників, що становило 10,5%, станом на 01.01.2018р. рівень оснащення збільшився і становив 25,3%, всього було встановлено 258 лічильників. Станом на 20.09.2018р.в місті встановлено 370 вузлів комерційного обліку, що становить 36,3%





Після встановлення вузла комерційного обліку розподілобсягівкомунальнихпослугміжспоживачамиу будівлях проводиться між усіма споживачами з урахуванням показань вузлів розподільного обліку (ст.10 ч.1)

У разі, якщо жодне приміщення у будівлі не оснащене вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами ст.10 ч.3; 3)

У разі, якщо частина приміщень у будівлі оснащена вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, а частина - не оснащена, обсяг спожитий споживачами у приміщеннях, оснащених вузлами розподільного обліку, встановлюється у розмірі, визначеному за допомогою таких вузлів, а загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби та споживачами у приміщеннях, оснащених вузлами розподільного обліку) розподіляється між споживачами, приміщення яких не оснащені вузлами розподільного обліку, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами ст.10 ч.3; 4)



Завдяки встановленню загальнобудинкових приладів обліку води значно зменшились внутрішньобудинкові втрати. Так наприклад: після встановлення вузлів комерційного обліку (взято середньоквартальний показник на прикладі 70 будинків) виявлено зменшення поданої води на 15,8%, зменшення реалізації на 5,9% та особливо важливе для підприємства, зменшення втрат на 91,3%.

Також значною мірою збільшився відсоток встановлення вузлів розподільного обліку,як у багатоповерхових будинках так і у приватному секторі. Це дає можливість споживачам сплачувати лише за фактично спожиті послуги водопостачання у їх оселях, та можливість не тільки об'єктивно здійснювати розподіл використаних ними послуг, а й допомагає значно зекономити їх сімейний бюджет.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі