ДОПОМОГА

На пересадку серця житомирському АТОвцю необхідно 130 тис. доларів, мама просить про допомогу

2 October 2018, 14:08

31-річному учаснику АТО, житомирянину Євгенію, необхідна операція з пересадки серця.

Нині молодий чоловік почувається зле та практично постійно перебуває у ліжку. Мама-пенсіонерка Катерина Мошківська клопочеться збором коштів на операцію для сина, адже для сім’ї це непідйомна сума – необхідно 130 тис. доларів США.

«Мобілізували мого сина весною 2015 року. Служив у 24-ій окремій механізованій бригаді. Повернувся додому влітку 2016-го. Став на облік у військкоматі і відразу влаштувався на роботу. Однак постійно скаржився на біль у грудній клітці. Казав: «У мене болить душа». Я запитувала: «Чому, сину, болить?». «За хлопцями…», – відповідав. Вмовила його звернутися до лікаря. УЗД показало, що у нього проблеми з серцем: дуже низька фракція викиду. Лікувалися. Згодом я помітила, що шкіра у нього набула синюватого відтінку. В травні цього року виявилося, що фракція викиду серця почала різко падати – аж до 22% (норма фракції викиду серця становить 55-70 % – ред.). Лежав у госпіталі, в лікарні. Лікарі сказали, що необхідно робити пересадку серця. Без цього не обійтися. Зараз мій син перебуває вдома, на таблетках, постійно лежить, з ліжка – нікуди, майже не їсть», – розповіла Катерина Мошківська, яка 2 жовтня звернулася до редакції Житомир.info.

У ДУ «Інститут серця МОЗ України» Євгенію встановили діагноз «дилатаційна кардіоміопатія».

«Лише на пересадку серця необхідно 130 тисяч доларів. Якщо ще й на легені (адже з ними теж є серйозні проблеми), то треба множити на два. У мене пенсія 1,5 тисячі гривень. Що я можу назбирати?», – з відчаєм каже пані Катерина.

З проханням про допомогу Катерина Мошківська виступила на сесії Житомирської міської ради 27 вересня 2018 року.

«Шановні депутати. Я мати бійця Мошківського Євгена, який відбув на війні один рік і три місяці та зараз тяжко хворіє. У нього невиліковна хвороба серця, яка постійно прогресує. Потрібна термінова пересадка серця. Це дуже великі кошти. З пенсією 1,5 тисячі я цього не потягну. Хто може, відгукніться, допоможіть моєму синові», – звернулася до депутатів мама АТОвця.

Роботу над цим питанням Житомирський міський голова доручив своєму заступнику Вікторії Краснопір.

«Ми всім депутатам на електронну пошту надамо повну інформацію стосовно цього. І будемо просити усіх допомогти, хто як може», – зазначив мер під час сесії.

За фінансовою підтримкою жінка зверталася і до народних депутатів, органів обласної влади та просить допомоги у небайдужих людей, аби врятувати сина.

Номер картки: 4731 2191 0411 8355 (Мошкiвська Катерина).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі