Культура

На прем’єру фільму «Позивний Бандерас» до Житомира приїхали режисер та виконавці головних ролей

12 October 2018, 09:15

11 жовтня в українських кінотеатрах відбулась прем’єра фільму «Позивний Бандерас». Це історія в основі сюжету якої лежать записи в щоденнику нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО. На прем’єрний показ фільму в Житомир приїхали творці фільму: режисер та виконавці головних ролей у стрічці. Насамперед, «Позивний Бандерас» - це історія про життя, про людські стосунки, пояснює режисер фільму Заза Буадзе.

«Для нас, і я сподіваюсь, що для глядача теж, це кіно не тільки про війну. Це про наше життя, це про нас, про наш біль, любов, надію. Про все про це, але в жанрі військового детектива. Якщо говорити дуже коротко», - каже фільму Заза Буадзе.


Нині українське кіно переживає справжній «бум», вважає голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Кінематограф у сучасній гібридній війні є потужнішою зброєю, ніж автомат Калашникова. Бо це війна за душі, це війна за розум. Кінематограф може сформувати такі речі, які ніщо інше не може зробити. Це формування символів, формування архетипів, мемів, в хорошому сенсі цього слова - міфології. І всі ці речі, вони можуть вирішити найголовнішу проблему, яка стоїть перед нашим суспільством, перед нашою державою, нашою нацією - це вирішення нарешті проблеми національної самоідентифікації українців: хто ми в цьому світі і куди ми рухаємось», - каже голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Виконавець головної ролі у фільмі й сам пройшов війну на сході України. В 2014 році Олег Шульга служив на півночі Луганщини. Бойовий досвід і консультації бойових офіцерів допомогли максимально передати атмосферу в роботі.

«Весь знімальний період нас супроводжувало відчуття спільної справи, бо з нами були хлопці військові кадрові, або були й такі, які на кілька днів приїжджали з фронту сюди і працювали чи консультували нас, входили в кадр, а потім повертались туди. Уявіть собі цей сплав мистецько-військовий. Це абсолютно спільна справа, яку ми, слава Богу, створили і змогли довести до фіналу. Тепер ця справа спільна між нами, творцями фільму, та глядачами», - розповідає Олег Шульга.

«Хотілось би, щоб «бум» був не тільки у виробництві українського кіно, але ще й в у кінотеатрах, у глядацькому залі, щоб квитки купувались, щоб актори ставали зірками, щоб глядачі йшли на прізвища (за прикладом Голівуду) акторів, режисерів, операторів. Щоб глядач впізнавав», - розповідає виконавиця головної ролі Юлія Чепурко.

Після показу стрічки глядачі могли поставити свої запитання творцям фільму та поділитись своїми враженнями від перегляду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бандерас кінотеатр фільм  
Матеріали по темі