Культура

Житомир – одне з трьох міст, де виступить американський оркестр військово-повітряних сил

12 October 2018, 14:12

16 жовтня у Житомирі відбудеться концерт оркестру військово-повітряних сил США в Європі (далі - The USAFE Band) спільно з Національним президентським оркестром в рамках The USAFE Band Tour of Ukraine 2018. Окрім яскравого музичного дійства, пройде концерт-клас для студентів та викладачів Житомирського музичного училища ім. В. Костенка та Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

Про це 12 жовтня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Місце проведення заходів – Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера (вул. Пушкінська, 26).

Програма:

16:00 год. – концерт-клас для студентів та викладачів Житомирського музичного училища ім. В. Костенка та Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

16:30 год. – прес-конференція за участі The USAFE Band та заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Я.М. Лагути.

18:00 год. – спільний проект The USAFE Band з Національним президентським оркестром.

Придбати квитки на концерт можна в касі філармонії або тут.

Довідково. The USAFE Band Tour of Ukraine 2018 – це серія культурних подій, що продовжують святкування дипломатичного партнерства Сполучених Штатів Америки та України. Цього року оркестр військово-повітряних сил США в Європі бере участь у спільних військових навчаннях Clear Sky 18, дає урочистий концерт на честь Дня захисника України у Львові і готує особливе музичне послання для фінального концерту туру в Українському Домі у Києві.

Зі сцени прозвучать знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, на глядачів чекають переосмислення американської музичної спадщини, сучасний нью-йоркський джаз і нові прочитання українських творів. Міжнародний діалог підтримують Національний президентський оркестр України, Камерний оркестр Львівської національної опери і Київський камерний оркестр Національної філармонії України.

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні у день святої Покрови Пресвятої Богородиці відзначається День захисника України. План заходів на Покрову та День захисника України дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: концерт оркестр День захисника України філармонія  
Матеріали по темі