Суспільство

Коростишівський парк прикрасили гранітною скульптурою братів Кличків

16 October 2018, 16:27

У парку міста Коростишів Житомирської області встановили скульптуру з братами Кличками.

Про це 14 жовтня у своєму фейсбук повідомила користувач Настя Рожкова.

«У Коростишівському парку поставили Кличків», - написала дівчина.

За два дні під новиною з’явилося десятки коментарів та півсотні поширень. Дехто пише, що обидва брати схожі на Кличка-старшого, інші відзначають, що при життю пам’ятники ставляться лише за згодою оригіналів, треті уточнюють: це не пам’ятник, а скульптура.

«…так і уявляється, як скульптор їх годинами висікав, себто видовблював з граніту. Насправді в Коростишеві крутий парк, там купа фігур від Висоцького та Енштейна до фламінго та Котигорошка. Там живе скульптор, який все то робить і ставить», - написала дівчина у відповідь на коментар.

Хто і навіщо висік Кличків із каменю, Житомир.info поцікавився у мера міста Коростишів Івана Кохана. Той розповів, що автор роботи – Заслужений скульптор України Віталій Рожик. Він робив скульптуру на замовлення друзів Кличків, однак до Києва вона так і не доїхала, а залишилася прикрашати коростишівський парк.

«Скульптура дійсно дуже гарна, досконала, антропометрична, зроблена з токівського дрібнозернистого граніту в стилі соцреалізму. Тобто, без алегорій, так як є, один в один. Скульптор абсолютно безоплатно передав її муніципалітету, і ми встановили її на спортивному майданчику нашого парку», - сказав міський голова.

Нагадаємо, про кам'яних Кличків скульптор Рожик розповідав ще у 2010 році. Тоді він говорив, що виконував роботу виключно для себе, бо є фанатом братів.

Як повідомляв Житомир.info, в міському парку відпочинку Коростишева силами місцевих скульпторів створене ціле «Скульптурне містечко», в якому можна зустріти скульптуру Ісуса, пам’ятник Матері, кам'яну композицію «Котигорошок» та інші.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скульптура граніт скульптор  
Матеріали по темі