Місто

​Житомиряни в чорному пройшлися центом міста із плакатами про рабство

18 October 2018, 14:52

У Житомирі 18 жовтня більше сотні людей пройшлися мирною ходою проти торгівлі людьми. У руках тримали плакати із написами: «Скасувати рабство всюди і назавжди», «Торгівля людьми досі існує», закликаючи людей бути свідомими та обачними.

Організатори акції зазначають: потрапити у рабство дуже просто, однак вирватися з його тенет вдається далеко не всім. За роки незалежності, за офіційною статистикою, від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч українців.


Щодо Житомирської області, то за останні чотири роки статус потерпілих від торгівлі людьми отримали 27 осіб, - розповідає директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець.

«По всій Україні 18 жовтня відбуваються заходи, щоб привернути увагу суспільства до такого ганебного явища, як торгівля людьми. Більшість з нас у темних костюмах, ми мирною ходою хочемо привернути увагу суспільства, щоб були обережними. Обережними при працевлаштуванні, при виборі роботодавця, у тому числі і за кордоном. 27 людей мають статус потерпілих від торгівлі людьми (в Житомирській області, ред.), по Україні близько 230 тисяч», - розповідає директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА Юрій Прокопець.

Ідучи, учасники акції роздавали інформаційні листівки з формами торгівлі людьми та телефоном гарячої лінії, куди можна звертатись у разі, якщо потрапив до зони ризику.

«Роздаємо інформаційні матеріали, які мають попередити наших громадян, щоб вони перед тим, як їхати на заробітки, дбали про свою безпеку, перебуваючи іще на території України», - каже представник ГО «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Марія Климчук.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня 2018 року в Житомирі говорили про торгівлю людьми та трудову експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хода торгівля людьми акція  
Матеріали по темі