Культура

На Міжнародну хореографічну асамблею до Житомира з’їхалися півтисячі учасників з України, Польщі та Грузії

2 November 2018, 17:05

У Житомирі 2 листопада стартує IV Міжнародна хореографічна асамблея імені Наталії Скорульської. Цьогоріч участь у асамблеї візьме більше 500 учасників з різних міст України, Грузії та Польщі. Традиційно журі очолить видатна українська балерина Катерина Кухар, яка не лише оцінюватиме танцюристів, а і вручить переможцю гран-прі від свого імені. Які ще цікавинки чекають на учасників та глядачів упродовж триденного фестивалю, розповідає директор Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської Інна Бурдейна.


«Сьогодні ми приймаємо понад 500 учасників асамблеї в різних номінаціях: класичного танцю, сучасного танцю і народного танцю. Дуже приємно, що до нас приїздять з наших міст-побратимів: з Польщі, міста Плоцьк, та Грузії, з міста Кутаїсі. Сьогодні асамблея ще приймає у членах журі Каха Читая, заслуженого артиста Грузії. Голова журі –прима-балерина Національної опери України, народна артистка України Катерина Кухар. Родзинкою асамблеї - 2018 буде вперше започаткована премія, гран-прі від Катерини Кухар та Олександра Стоянова. Це новинка, навіть ще не всі учасники про це знають. Також нам дуже приємно, що Катерина Кухар та Олександр Стоянов запропонували на підтримку онкохворих дітей Житомирщини благодійну балетну виставу «Діти ночі», яка щойно вийшла, вона найсучасніша, найкреативніша і дуже цікава», - розповідає директор Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської Інна Бурдейна.

Незадовго до відкриття в Домі української культури з учасниками хореографічної асамблеї зустрівся мер міста Сергій Сухомлин. Він подякував організаторам, за те що прославляють Житомир на міжнародному рівні. Разом із тим, не оминув увагою і гостей з-за кордону.

Наостанок, засновниця танцювальної асамблеї нагадала, що урочисте відкриття відбудеться о 19 годині 2 листопада в приміщенні драмтеатру. Анонсувавши не менш захопливе закриття фестивалю, з виступами учасників, нагородженнями переможців та перформансом – майстер-класом з сучасного танцю на музику Михайла Скорульського «Лісова пісня».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 2 по 5 листопада 2018 року вже вчетверте пройде Міжнародна хореографічна асамблея імені Наталії Скорульської, під час якої збиратимуть кошти для онкохворих дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: асамблея балет Скорульська  
Матеріали по темі