Культура

​«Гнатюк Арт Центр» у Житомирі відзначив свій перший день народження

6 November 2018, 09:34

Класична музика, фотозони, смаколики, показ мод і, звичайно, масштабна експозиція художніх робіт - так відзначає свою першу річницю галерея «Гнатюк Арт Центр» у Житомирі.

Як усе починалося, які труднощі доводилося долати та які здобутки нині, розповідає засновник арт-галереї Олег Гнатюк.

«На початку була своєрідна невпевненість, що нас не зрозуміють, не помітять, не захочуть. Однак, коли ми відкривали виставку було більше 500 відвідувачів і ми зрозуміли, що ми на правильному шляху. За це рік ми провели більше ста заходів, 11 виставок, на цих виставках було представлено більше 200 художників, ми показали 2 тисячі картин, відвідали нас більше 15 тисяч людей. Крім того, були іноземці, діти, проводились екскурсії. Також ми відкрили арт-маркет, де представлено 200 робіт, сувенірна продукція, антикваріат, книги з живопису. Наші партнери відкрили магазин - все для художника, і зараз ми ще відкриваємо арт-студію», - розповідає засновник «Гнатюк Арт Центр» Олег Гнатюк.

Арт-студія відкриє нові можливості і для досвідчених майстрів, і для тих, хто лише починає знайомитись із мистецтвом, - впевнені у арт-центрі. Позаяк, займатись у студії зможуть як дорослі, так і малеча, а заняття проходитимуть за різними напрямками – від ужиткового мистецтва до мистецтва живопису та графіки.


«Перший напрямок - це розвиваючі заняття для дітей віком від 3 до 6 років: інтуїтивне малювання, пальчикове малювання. Приходьте до нас і ми буде гратися з вашою дитиною засобами образотворчого мистецтва. Другий - це художня школа для підлітків, учнів школи. Вони будуть отримувати знання з таких предметів, як живопис, композиція, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, історія мистецтв. Третій наш напрямок - це хобі. До нас може прийти людина будь-якого віку, яка хоче займатися образотворчим мистецтвом з будь-якого жанру: хенд-мейд, батік, живопис, графіка. Ми всіх до нас запрошуємо», - каже директор «Гнатюк арт-студії» Наталія Краснова.

Привітати арт-галерею прийшли, ба, навіть, приїхали з інших міст України, сотні людей: друзі арт-центру, мистецтвознавці, художники й, власне, поціновувачі прекрасного.

«Тут дуже хороший простір, нам всім дуже подобається. Хороші експозиції, кожен з авторів вигідно представлений - яскраво, більш камерно можна роздивитись та й в цілому експозиція дуже гармонійно виглядає», - говорить член молодіжного об’єднання Закарпатської організації Національної спілки художників України Ярослава Катран.

«Атмосфера сьогодні дуже гарна, тепла приємна», - ділиться художник Сергій Лобач.

«Дуже талановиті художники, дуже подобається», - додає Світлана Бабіч.

«Цей центр - це те, що я чекала дуже багато років. Я сама не художник, я вишивальниця, але люблю живопис, мистецтво. Приходжу часто і коли нові експозиції, і коли нікого немає, дещо купую. Сьогодні я просто щаслива, що вже рік галерея прекрасно функціонує і, я так бачу, що для Житомира - це дуже велика справа», - говорить Ірина.

«Мені дуже подобається, я не очікувала такого. Картини дуже красиві, жива музика грає», - ділиться Аліса.

З-поміж прихильників арт-центру і представники міської влади. Зокрема, заступниця мера міста Вікторія Краснопір називає «Гнатюк Арт Центр» однією зі сходинок на шляху до культурного Житомира.

«Це таке натхнення, світлі, красиві фарби, вони наповнюють тебе зсередини і ти додому приходиш вже зовсім інший. У тебе вже десь з’явився настрій, посмішка. Я вважаю, що «Гнатюк Арт Центр» - це дуже достойна перлина в осередку культурних заходів та місць нашого міста. Я була в Британському музеї і дивилась, як там молодь призначає побачення, як мами гуляють з візочками, як люди насичуються культурним повітрям. Я б дуже хотіла, щоб так було і в Житомирі. Я вважаю, що «Гнатюк Арт Центр» - це якраз така, дуже красива, класна, сучасна сходинка до нашого Житомира культурного», - зауважує заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Що ж до планів на майбутнє, то у арт-центрі кажуть: найближчим часом на базі галереї хочуть відкрити музей живопису та народної творчості й обіцяють надалі дивувати відвідувачів цікавими виставками не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гнатюк Арт Центр галерея студия живопис  
Матеріали по темі