Місто

У Житомирське водосховище запустили більше 2 тонн білого амуру й товстолоба, які «почистять» дно

8 November 2018, 13:51

У Житомирське водосховище 8 листопада запустили 2,3 тонни рослиноїдних риб, 9 листопада запустять ще більше.

Про це 8 листопада повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Оксану Ревенко.

«Сьогодні для меліорації водосховища річки Тетерів ми запустили 2,3 тонни білого амура, білого товстолоба та гібриду білого і строкатого товстолоба. Це більше 4 тисяч екземплярів риби. Це не зариблення річки, а меліорація шляхом вселення риби. Завдяки цьому буде відбуватися процес вичищення наших річок від тих рослин, які заважають розвиватися чистому середовищу річки. Випускати рибу будемо сьогодні й завтра», – сказала Оксана Ревенко.

Запускати мальків розпочали близько 13 години в районі провулку Гуйвинський у Житомирі.

Загалом у річку Тетерів випустять 1 тис. екземплярів білого амура та приблизно 6 тис. екземплярів гібриду білого і строкатого товстолобика, що становить майже 12 тонн. Середня вага однієї риби 300 грамів.

За словами Оксани Ревенко, умови для життєдіяльності риб сприятливі. Рибу привезли із села Чубинці Сквирського району Київської області. На закупівлю риби спрямували 185 тис. грн з фонду охорони навколишнього середовища.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2018 у річку Тетерів на центральній набережній у Житомирі запустили близько 4800 екземплярів коропа та 1200 білого амура. Зариблення відбулося у присутності представників місцевих органів влади та громадських активістів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба зариблення  
Матеріали по темі