Місто

​Комунальники сподіваються до 14.00 посипати всі дороги та тротуари Житомира (доповнено)

25 November 2018, 12:02

Вночі 25 листопада у Житомирі пройшов дощ, який, в умовах мінусової температури, миттєво перетворив дороги на каток.

За словами керівника КП «Управління автомобільних шляхів» Сергія Янушевича, вже о 4-й ранку дороги міста почали посипати піщано-сольовою сумішшю.

«На жаль, ми очікували сніг, а пішов крижаний дощ. Цього ніхто не міг передбачити, але вже з 4-ї години ранку працювало чотири великі машини – розкидали піщано-соляну суміш по дорогах. З 8-ї години ранку ми почали працювати по тротуарах. Люди оперативно зібрались, почали вручну та за допомогою спеціальних візків посипати піщано-соляною сумішшю та бішофітом. Відзвонилися ЖЕКам, ті що відповідають за прилеглі території. Ми їм привезли протиожеледні суміші і вони вже працюють над посипанням тротуарів», - розповів у коментарі Житомир.info Сергій Янушевич.

Станом на 11.00, за словами керівника КП «УАШ», опрацьовані усі основні магістралі, триває робота по тротуарам та прилеглим до будинків територіям.

«Зараз вже переходимо на периферію, другорядні вулиці. Сподіваюся, що до 14.00 все місто буде посипано і опрацьовано піщано-сольовою сумішшю», - додав Сергій Янушевич.

За інформацією прес-служби Житомирської міської ради, станом на 14.00, піщано-соляною сумішшю вже обробили дороги вулиць Київська, Велика-Бердичівська, Театральна, Покровська, пропект Миру, проспект Незалежності, Богунський та Чуднівський мости, також Київський та Бердичівський шляхопроводи, а також вулиці Маликова, Героїв Базару, Селецька, Вітрука, Жуйка, Чуднівська, Красовського.

«Наразі для оброблення доріг використано близько 70 тонн піщано-соляної суміші, - розповідає директор КП «Управління автомобільних шляхів» Сергій Янушевич.- Працівники КП «УАШ» працюють у посиленому режимі, окрім спеціальної техніки, яка працює на дорогах, здійснюється і посипання протиожеледними засобами тротуарів міста вручну. Зокрема, реагентом опрацьовано тротуари вул. Київська, вул. Театральна, вул. Велика-Бердичівська та вул. Михайлівська, а також майдани Перемоги та Соборний. Відповідними матеріалами забезпечені ВЖРЕПи».

Нагадаємо, вранці 25 листопада дороги Житомира перетворились на суцільну ковзанку. На автовокзалі скасували більшість рейсів.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики попереджали про дощ та мороз у Житомирі на вихідних, 24 та 25 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ дорога ожеледь лід пісок бішофіт піщано-соляна суміш 
Матеріали по темі