Економіка

​Комунальне підприємство Житомирської міськради потрапило до топ-10 боржників по зарплаті в області

29 November 2018, 11:34

Станом на 27 листопада у Житомирській області 22 підприємства мають борги по виплаті заробітної плати. У ТОП-10 боржників по зарплаті потрапило й комунальне підприємство Житомирської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

Антирейтинг підприємств Житомирської області, які заборгували своїм працівникам зароблені кошти, продовжує очолювати ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем», заборгованість якого сягає майже 2 млн грн. На другій сходинці з боргом у сумі 1,3 млн грн – ДП «Поліськгеодезкартографія». Далі в топ-10 боржників – ДП «Житомирський державний центр науково-технічної інформації та інновацій», ТОВ «Укрбелпродукт», КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради, ПАТ «Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод», дочірнє підприємство «Автобаза» ПАТ «Житомирводбуд», ТОВ «Ружинський комбікормовий завод», ПАТ «Житомирінвест» (ПАТ «Житомирводбуд»). Завершує цей перелік КП «Гульськ-водоканал» Гульської сільської ради.

«Станом на 27.11.2018 органами державної виконавчої служби області стягнуто з підприємств-боржників на користь найманих працівників 10,2 млн грн, у тому числі понад 6 млн грн - з початку старту у квітні цього року кампанії з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Всього ж на Житомирщині наразі залишається 22 таких несумлінних суб’єктів господарювання», - поінформували в управлінні юстиції.

В ГТУЮ в Житомирській області нагадують, що міністерство юстиції в рамках проекту зі стягнення боргів із зарплат запустило відкритий електронний реєстр підприємств-боржників. Кожен охочий може без будь-яких перешкод через портал erb.minjust.gov.ua перевірити, чи сплачує конкретне підприємство зарплату своїм працівникам.

Нагадаємо, в оприлюдненому в травні цього року реєстрі боржників з виплати зарплати були три комунальних підприємства Житомирської міської ради, у т.ч. і КП «Агентство з управління майном».

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2018 року в Житомирській області налічувалось 23 підприємства-боржника з виплати заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГТУЮ борги по зарплаті ДВС топ  
Матеріали по темі