Події

У Житомирській області лісники здали поліції чоловіка, який нарізав півсотні грабових колод

13 December 2018, 14:21

У Новоград-Волинському районі Житомирської області затримали чоловіка з бензопилою, який різав і складав на воза грабові колоди.

Про це 13 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Факт розкрадання лісу того ж дня виявили і в Коростенському районі.

«12 грудня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про незаконну порубку лісу. На місці події, в одному з кварталів Городницького лісництва, був затриманий чоловік, в якого вилучено 49 колод породи граб, а також бензопила. Розпочато кримінальне провадження», - інформує поліція.

Порушника виявили лісничі місцевого лісництва та повідомили до поліції. Разом з правоохоронцями молодика було затримано безпосередньо під час вчинення правопорушення.

«Чоловіка, як з’ясувалось, жителя села Кленова, доставили до відділення поліції для фіксації усіх обставин. Жодних документів щодо підстав порубки лісу чоловік не надав. На місці події також було вилучено гужовий транспорт, завантажений колодами грабу, та бензопилу», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, з’ясування обставин триває. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 3-річного ув’язнення.

За даними поліції, ще одна незаконна порубка лісу минулої доби зафіксована поблизу с. Новаки Коростенського району. У рамках розпочатого досудового розслідування поліцейські встановлюють причетних до неї людей.

Як повідомляв Житомир.info, нова екоінспекція Поліського округу влаштовує у Житомирській області «облави» на машини з деревиною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина колода розкрадання  
Матеріали по темі