Події

​Житомирського святого Миколая звільнили через скандал у резиденції

25 December 2018, 11:38

23 грудня у резиденції святого Миколая на майдані Корольова в Житомирі стався конфлікт між журналістом Русланом Морозом, який вже другий рік грає роль Миколая, та членом Житомирського міськвиконкому Вірою Гринишиною.

Про це увечері 24 грудня у свому фейсбук написала Віра Гринишина. Вона також виклала відео, як на запитання, хто погодив його кандидатуру на роль святого, Руслан Мороз реагує лайкою та штурханиною.

«Хочу прокоментувати інформацію щодо інциденту у будиночку Святого Миколая. Вчора, 23 грудня ми з родиною були на Різдвяному ярмарку, і я побачила, що в резиденції Святим Миколаєм працює відомий у місті прихильник русского міра Руслан Мороз. Нагадую, що Мороз є членом кількох проросійських організацій у місті, зокрема – прес-секретарем “Русского содружества”. Також Мороз активно захищає сепаратиста Муравицького, якого судять у Житомирі за державну зраду. Мене це здивувало, і я вирішила поцікавитись хто прийняв рішення, що під виглядом традиційного українського різдвяного святого з дітьми спілкується відвертий сепаратист. На моє запитання “Хто прийняв таке рішення?” Мороз відреагував агресивно і відверто неадекватно», - написала Віра Гринишина.

Зі слів жінки, свідком інциденту була заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук, яка теж не могла змогла вийти із будиночка. З цього приводу членкиня виконкому написала заяву в поліцію.

На відео також видно, як Руслан Мороз телефонує до поліції, повідомляє про скандал і просить прислати до резиденції наряд. У своєму дописі від 24 грудня він пояснює свою версію конфлікту і повідомляє, що на відео немає початку, коли Віра Гринишина зриває з нього костюм.

Об 11 годині 25 грудня на фейсбук-сторінці Житомирської міської ради опублікували офіційний коментар щодо цього конфлікту начальниці управління культури Житомирської міської ради Ніни Рябенко.

«Після неприйнятної ситуації, яка склалася у суботу, ми вирішили, що працювати у будиночку Святого Миколая Руслан Мороз не буде. Ми вже знайшли іншого актора на роль Святого Миколая», — повідомила Ніна Рябенко.

У коментарі Житомир.info очільниця культури сказала, що вже о 13 годині 25 грудня новий Миколай працюватиме у своїй резиденції на майдані Корольова, і з ним можна буде особисто познайомитися.

Нагадаємо, у 2017 році резиденція святого Миколая відкрилася 21 грудня, у 2018 - 19 грудня. За кілька годин до урочистого відкриття ялинки Миколай мандрував вулицями Житомира з «експрес-листівкою».

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року Віра Гринишина викликала поліцію на фестиваль вуличної їжі через торгівлю алкоголем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: святий Миколай резиденція Миколая Віра Гринишина Руслан Мороз  
Матеріали по темі