Суспільство

Патрульна поліція Житомирської області нагадала, що робити, якщо потрапив у ДТП

21 January 2019, 09:48

Що робити у випадку потрапляння в дорожньо-транспортну пригоду? Алгоритм дій 19 січня опублікувала у фейсбук патрульна поліція Житомирської області.

Розглядаються три варіанти обставин: ДТП без потерпілих, з потерпілими і за участі більше двох автомобілів. За будь-яких обставин водій має зупинити автомобіль, увімкнути аварійну сигналізацію, виставити знак аварійної зупинки. Не треба переміщати транспортний засіб і предмети, причетні до ДТП. Перевірити стан здоров’я учасників.

Якщо у пригоду потрапили більше двох авто, треба по можливості записати дані свідків та учасників інциденту та викликати поліцію для оформлення ДТП та очікувати її на місці.

ДТП з двома авто без потерпілих. Поліція не потрібна, якщо водії не мають суперечок, обидва мають діючий страховий поліс та завдані пошкодження не перевищують 50 тисяч гривень. Водії мають заповнити Європротокол.

Якщо немає страхування, водії мають суперечки або збитки перевищують 50 тис. грн, дія та сама, що й у першому випадку – виклик поліції.

Останній варіант – ДТП з потерпілими. Необхідно викликати спочатку «швидку», далі поліцію. Надати першу медичну допомогу, по можливості записати дані учасників інциденту та свідків.

Нагадаємо, у 2018 році в ДТП у Житомирській області загинула 121 людина та 693 травмувалися.

Фото зі сторінки патрульної поліції у фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ДТП  
Матеріали по темі