Місто

​У Житомирі 13 учасників АТО та переселенців отримали сертифікати Школи підприємництва

28 January 2019, 09:55

26 січня відбулось нагородження учасників Школи малого і середнього підприємництва, слухачами якої стали 26 чоловік. Після завершення навчання вони отримали Сертифікати про успішне завершення курсу, 13 з них - учасники АТО та внутрішньо-переміщені особи.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської мерії.

«19 січня у Житомирі завершився освітній проект «Школа малого та середнього підприємництва», ініціаторами якого стали громадська організація GoLOCAL та Міжнародний фонд «Відродження». Реалізацію проекту підтримала Житомирська міська рада. Унікальність даного проекту полягає в тому, що половина слухачів Школи МСП становили учасники АТО та внутрішньо-переміщені особи. Їх участь у проекті була абсолютно безкоштовною», - повідомили в міській раді.

6-денний курс-інтенсив від Школи МСП стартував у Житомирі 17 грудня. Протягом тижня учасники вивчали теорію і розбирали різні бізнес-кейси із досвідченими тренерами й викладачами Школи. Наступний етап тривав майже місяць - він включав у себе роботу над розробкою нових, або покращенням існуючих бізнес-проектів та стартапів, відвідування успішних українських підприємств, зустріч з менеджерами компаній та професійний менторинг від тренерів Школи. Так, в рамках практичної частини курсу, слухачі відвідали топове підприємство вітчизняної будіндустрії – ТОВ «Обертон-Інвест». Ця компанія є одним із найбільших виробників індивідуальних залізобетонних конструкцій в Україні. Наступний тур відбувся вже у столиці – слухачі Школи завітали до найбільшого інноваційного парку Європи – Unit City.

А вже 19 січня студенти-підприємці успішно захистили свої бізнес-проекти, презентувавши надзвичайні ідеї не лише на суд викладачів, а й своїм «однокурсникам». Від виготовлення весільного декору і відкриття м’ясного пабу до стартапів у сфері IT та HR-бізнес-плани, готові до запуску хоч завтра. Саме так про проекти випускників відгукнулися бізнес-тренери Школи МСП.

«Ми пишаємося учасниками нашого проекту! Вони ще раз довели, що навіть перебуваючи у нелегких життєвих обставинах (наприклад, як наші студенти ВПО та учасники АТО), люди прагнуть розвиватися та змінювати своє життя на краще. Слухачі курсу змогли розробити повноцінні бізнес-плани, готові до впровадження. Саме такою і була мета нашого проекту - надати учасникам виключно корисну і прикладну інформацію та навчити їх користуватися цими знаннями на практиці», - підкреслив директор GoLOCAL Ігор Комендо.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні в Житомирі стартував проект «Школа малого та середнього підприємництва».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа МСП АТОвець Атошник переселенець бізнес  
Матеріали по темі