Влада

У Житомирі міністр у справах ветеранів розповіла про штрафи для перевізників, які відмовлятимуться возити учасників АТО

28 January 2019, 16:19

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз у Житомирі 28 січня зустрілась із учасниками АТО, ООС та з громадськими організаціями міста та області, які опікуються воїнами. Зустріч у форматі питання-відповідь відбулася у Домі ветерана. Питання, які розглядали під час зустрічі, стосувались працевлаштування учасників бойових дій, забезпечення їх житлом, надання у власність земельних ділянок, пільговий проїзд, реабілітації, а також змін до законодавства.

За словами міністра, подібні зустрічі допомагають зрозуміти, з якими проблемами зіштовхуються ветерани війни.

«Той блок проблемних питань, який існує, який ми обговорюємо під час зустрічей ветеранів, у різних регіонах, він більш-менш вже має форми. Тобто, це земля, житло, перепрофорієнтація, це пільги, які не виконуються, а також вшанування пам'яті та військово-патріотичне виховання молоді. Це саме ті напрямки або ті питання, які в тій чи іншій формі лунають майже на всіх зустрічах з ветеранами. А отже це питання, якими має опікуватись і займатися безпосередньо на програмному рівні міністерство у справах ветеранів», - розповідає міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.


Серед проблем, які обговорювались, зокрема, пільговий проїзд. Ірина Фріз зазначає, що питання буде вирішено: міністерство планує запровадити електронний квиток для військових, а штрафи для перевізників, які відмовляють їх возити, збільшать у декілька разів.

«Буде введення електронного квитка, який дасть можливість виконати закон, який дозволяє нашим ветеранам пільговий проїзд. Однак з огляду на те, що в окремих областях є певне гальмування цього питання, ми вийшли також з ініціативою щодо збільшення штрафу для перевізників. Тобто, не 136 гривень, а набагато більше, для того, щоб, не очікуючи введення електронного квитка, мати можливість впливати на недобросовісних перевізників», - говорить міністр у справах ветеранів України.

Фріз також зазначила, що у планах створити в Україні мережу реабілітаційних центрів для військових, які функціонуватимуть у більшості областей.

«Будемо відштовхуватись від можливостей і від ентузіазму в кожній області, щоб ветерани самі прагнули створити подібні простори. Тому що вони дійсно дають можливість як спілкуватися, так і отримувати додаткову інформацію, комунікувати для того, щоб отримувати знання, рухатися по життю», - додала Ірина Фріз.

Як повідомляв Житомир.info, з 8 по 28 січня 2019 року тривав прийом заяв задля участі в установчих зборах Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України. До участі у зборах запрошували представників громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО ООС Фріз  
Матеріали по темі