Фоторепортаж

Відлига у Житомирі: калюжі під ногами та крига над головою. Фоторепортаж

29 January 2019, 16:28

В останні дні січня стовпчик термометра у Житомирі поповз догори. Плюсова температура повітря дещо розтопила бурульки на дахах будівель, та людяні криги почали зсовуватися донизу, створюючи небезпеку і для людей, і для тварин, і для автівок.

Прогулянки містом нині не вельми приємні і через калюжі, що розлилися дорогами: роблячи сьогоднішні знімки, нашому фотокореспонденту довелося добряче намочити взуття.

Тим часом прес-служба міської ради попереджає житомирян про загрозу від сповзання снігу з покрівель.

«Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо з будинків із похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель. Застерігаємо: йдучи повз будинки у період танення снігу треба бути особливо уважним, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Спершу обов’язково треба впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок», – йдеться на сайті мерії.

Варто триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найнебезпечніший маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими позначені небезпечні місця.

«Пам'ятайте, що дотримання цих основних правил безпеки дозволить уникнути трагічних наслідків», – наголошують у міській раді та пропонують прості рекомендації, які допоможуть уберегтися від значних неприємностей під час ожеледиці:

- пам’ятайте, що кращими в цей час є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи без високих каблуків;

- людям похилого віку краще у «слизькі» дні взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила - не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам’ятайте, що дві третини травм громадяни, яким понад 60 років, отримують під час падіння;

- небезпечні для здоров’я прогулянки вагітних в ожеледицю без супроводження.

- ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву, руки повинні бути не зайняті вантажем;

- при порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

- не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість важких травм;

- обходьте металеві кришки люків;

- не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю;

- щоб уникнути небезпеки, тримайтеся далі від будинків – ближче до середини тротуару.

Фото з «гронами» бурульок на початку відлиги в Житомирі, відзняті 28 січня, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, упродовж робочого тижня, з 28 по 31 січня 2019 року, у Житомирі та області утримається плюсова температура й мокрий сніг, на дорогах ожеледиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: січень бурулька відлига погода  
Матеріали по темі