Політика

З початку виборчого процесу поліцейські Житомирської області зафіксували та перевіряють 26 повідомлень про можливі порушення

10 February 2019, 09:25

Станом на 8 лютого завершені перевірки за 13 повідомленнями. У результаті розпочато одне кримінальне провадження та оформлено 8 адміністративних матеріалів за розміщення передвиборної агітації без обов’язкових відомостей.

Про це 9 лютого поінформувала прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Кримінальне провадження за ознаками ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України розпочато за заявою представника однієї з політичних партій про нанесення написів на будівлю офісу та пошкодження таблички з назвою. Матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оформлені поліцейськими по одному – у м. Житомирі та смт. Черняхові, 2 – у м. Коростишеві та 4 – у м. Овручі», - йдеться у повідомленні.

7 лютого Малинським відділом поліції за матеріалом громадської мережі ОПОРИ, поширеним у ЗМІ, зареєстровано повідомлення про збір персональних даних виборців шляхом їх телефонного опитування та агітування за одного з кандидатів у Президенти України.

Як повідомляв Житомир.info, протягом січня 2019 року на Житомирщині ОПОРА подала 15 заяв до поліції щодо потенційного порушення законодавства про вибори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція. вибори порушення  
Матеріали по темі