Фоторепортаж

Фоторепортаж з оркестрової ями Житомирського драмтеатру: молодий диригент та творчі музиканти

14 February 2019, 16:25

Репетиція оркестру Житомирського обласного музично-драматичного академічного театру ім. І. Кочерги – це верхівка творчого айсбергу, яку довелося побачити та почути фотокореспонденту Житомир.info 14 лютого. Це невеличкий концерт, який в душі відіграє чуйний та відповідальний музикант.

За словами головного диригента Житомирського драмтеатру Євгена Стецюка, зазвичай, оркестранти схожі за характером на свої інструменти, всі творчі та різні, а кожен робочий день з ними – як свято.

Диригент Євген Стецюк – молодший майже за всіх оркестрантів, тому каже, що це складно, бо зазвичай, диригенти значно старші. Керувати оркестром почав два роки тому.

«Сьогодні в ямі ми граємо в таких виставах як «Ханума» та «За двома зайцями». Ми намагаємося підбирати репертуар жанрово під спектакль, який буде на сцені. Наприклад, «Фараони», «Пошилися в дурні» - українські спектаклі, значить перед ними ми граємо українську музику. Під виставу «Смішні гроші» актуальна джазова музика. Тобто, скільки у нас є різножанрових вистав, стільки у нас є і різних жанрів: українська музика, класична музика, джазова музика, сучасна музика, те, що я пишу як композитор, мої обробки, дитяча музика, музика з кінофільмів та мультфільмів», - розповідає Євген Стецюк.

Ті спектаклі, де не задіяний оркестр у ямі чи на сцені – там музиканти задіяні у «Театральній вітальні» - зустрічають глядачів за півгодини до вистави. Репертуар – різноманітний.

Найдовше в оркестрі драмтеатру працюють, більше 45 років, дві артистки: Аптекар Світлана, з 1972 року та Бояр Поліна, з 1973 року.

14 лютого на сцені драмтеатру актори готуються до театралізованого дійства Love-story «Музика кохання» солістів Яніни та Олександра Яремчуків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр оркестр диригент репетиція  
Матеріали по темі