Суспільство

У Житомирі та області прогнозують сильні пориви вітру і І рівень небезпеки

21 February 2019, 12:55

У четвер, 22 лютого, у Житомирі та по області очікуються пориви північного вітру до 20 метрів за секунду, це І (жовтий) рівень небезпеки.

Про це 21 лютого Житомир.info повідомив Житомирський обласний гідрометцентр.

«Вдень 22 лютогоу місті Житомирі та по області очікуються пориви північного вітру, 15-20 м/сек. (І рівень небезпечності – жовтий)», - поінформував гідрометцентр.

Нагадаємо, І рівень (жовтий колір) небезпеки – це помірна його ступінь. Це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження створюють певні незручності для населення та функціонування господарського комплексу країни. Є ще ІІ і ІІІ ( найвищий) ступені небзепки.

Про погіршення погодних умов в Україні та Житомирській області попереджає також сайт УДСНС у Житомирській області.

«За даними Укргідрометцентру, 21 лютого в більшості областей країни пориви вітру 15-20 м/с. 22-24 лютого зміна погодних умов: 22 лютого у західних, південних, Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській та Донецькій областях помірний сніг (відновлення снігового покриву висотою 1-6 см), місцями налипання мокрого снігу(…). 23-24 лютого утримається холодна без істотних опадів погода з температурою вночі 6-12° морозу, вдень 2-7° морозу», - повідомляють рятувальники.

У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській та Луганській областях очікуються сильні, до -18° вночі, морози.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики попереджали про утримання відносно теплої погоди на початку цього тижня з морозами ближче до вихідних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: небезпека шторм УДСНС порив вітер  
Матеріали по темі