Культура

У «Гнатюк Арт Центрі» відкрилась друга виставка всесвітньо відомого скульптура Олексія Леонова

21 February 2019, 16:22

«Думаючи про вічне» — саме таку назву має нова виставка всесвітньо відомого скульптора Олексія Леонова, яка 20 лютого відкрилася у «Гнатюк Арт Центру». Це вже друга виставка, яку митець презентує у Житомирі. Цього року на ній представлено 15 робіт молодого митця, це скульптури з шамотної глини та бронзи.

За словами самого Олексія Леонова, назва виставки найкраще відображає її суть, адже намагався своєю творчістю розкрити теми вічних цінностей.

«Це вже друга виставка, яку ми привезли до Житомира. Перша відкривалась в травні минулого року. Всі роботи на цій виставці нові, тобто їх ще житомиряни не бачили і назва виставки «Думаючи про вічне». Вона розкриває головну ідею та мету виставки. В першу чергу - передати духовні цінності, які ми маємо в житті і те прагнення до краси та істини, яке відчуваю я як автор, прагну вкласти в свої твори. На цій виставці представлено скульптур біля п'ятнадцяти. До речі, багато з цих робіт з бронзи. Попередня виставка була більша за обсягом, але там взагалі одна була бронзова робота. Сьогодні таких робіт п’ять. Шамот - це головний матеріал, який я використовую як митець. Я його обрав тому, що саме через глину можна вкласти свою енергетику максимально», - розповідає скульптор.


Засновник «Гнатюк Арт Центру» сподівається, що таке мистецтво здивує та потішить відвідувачів центру.

«Я думаю, що ті роботи, які були представлені молодим, талановитим скульптором вас здивують і будуть радувати. І гадаю, що якщо ця виставка проходить у нас вже вдруге, то це вже традиція. Запрошую всіх на виставку» - каже Олег Гнатюк.

Після офіційного відкриття виставки у арт-центрі відбувся круглий стіл «Школа мовою серця». Під час якого педагоги, психологи та науковці з різних регіонів України обговорили шляхи впровадження гуманної педагогіки в українських школах.

«Основна мета - підійти до проблеми сучасної школи та розглянути те, що не розглядається в сучасній школі, а саме: розглянути школу майбутнього, яка формується не на інтелекті, а формується на мудрості, джерело мудрості - це серце. Сьогодні приїхали фахівці з різних регіонів: Тернопільської, Вінницької і Хмельницької областей. Ми будемо розглядати, наприклад, як можна подати фізику через поняття Біблії, як можна гарно побудувати урок української мови через сердечність» - говорить президент Подільського культурно-просвітительського Центру ім. М. К. Реріха Станіслав Крук.

Організатори розповідають, що круглий стіл «Школа мовою серця» вирішили провести у день відкриття виставки, адже дві події акцентують увагу на розвитку духовності.

«Скульптури Олексія Леонова якраз створені великою духовною силою творця. Духовні сили в основному формуються у серці, тому і тематика з серцем. Якщо ми подивимося на його роботи, то це надзвичайний скульптор, який передає внутрішній світ, харизму, темперамент. Він безпосередньо пов'язаний з розвитком духовності» - пояснює Станіслав Крук.

Насолодитись виставкою київського скульптора у «Гнатюк Арт Центрі» можна буде впродовж наступних шести місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі