Фоторепортаж

Квіткові композиції від житомирського флориста. Фоторепортаж

5 March 2019, 16:24

Хтось любить екзотику, хтось – польові квіти, є ті, хто надає перевагу складним квітковим композиціям, і ті, хто більше любить монобукети – з одних лише троянд, тюльпанів, півоній. Модними зараз стали букети, у яких поєднуються квіти та солодощі, іграшки, прикраси й інші декоративні елементи.

Флористи розповідають, що букети створюють за побажанням замовників: спочатку обирають кольорову гамму, різновиди квітів, упаковку, а тоді починають творити.

За сучасними тенденціями символіка кольорів та квітів майже втратила своє значення.

«Якщо раніше боялися жовтого кольору, казали, що він до розставання, зараз, навпаки, – жовтий означає сонце, приваблює гроші та сповнює затишком, адже, за фен-шуй, жовтий приваблює позитивну енергетику. Символіка квітів зараз також не дуже важлива. Лишилися лише класичні символи, наприклад, червоні троянди означають кохання, білі – ніжність та чистоту», – розповідає директор флористичної компанії LeGrand Тетяна Петровська.

Змінилася і упаковка квітів: завдяки новим сучасним матеріалам флористи можуть імпровізувати і створювати справжні дива.

«Популярним зараз є використання чорної упаковки. Особливо у поєднанні з білим та червоним. Корейські пакувальні матеріали дозволяють створювати пластичну форму, не промокають, на них не лишається заломів», -

Популярністю користуються також стабілізовані живі квіти – ці квіти можуть зберігатися до п’яти років і не в’янути

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти флорист  
Матеріали по темі