Влада

Кабмін скасував «книгу відгуків і пропозицій» як неефективну форму захисту прав споживачів

6 March 2019, 13:56

Уряд за ініціативою Мінекономрозвитку скасував норму обов’язкового ведення книги відгуків і пропозицій.

Таке рішення ухвалили на засідання Кабінету міністрів 6 березня – інформує прес-служба Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

«Книга відгуків і пропозицій на виробництвах, у торгівлі та закладах громадського харчування запроваджена ще за радянських часів з метою захисту прав споживачів через фіксацію у ній фактів їх порушення, рекомендацій та відгуків. Наразі ця форма захисту прав споживачів є неефективною і жодним чином не вирішує їхніх проблем. На практиці існує низка сучасних і більш дієвих інструментів для споживачів захистити свої права: можливість залишати відгуки на сайтах самих закладів або ж на інших спеціалізованих сайтах, прямі звернення до Держпродспоживслужби, Державної фіскальної служби, суду. Скасування книг дозволить зменшити фінансові витрати усіх підприємств на 125 млн гривень на рік», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, інструкції про Книгу відгуків і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та у закладах ресторанного господарства була затверджена наказом Мінекономіки 24 червня 1996 року, останні зміни були внесені наказом від 10 травня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж 2018 року спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та його підрозділів розглянули 915 звернень громадян: близько 30% стосувалися якості та безпеки харчових продуктів, 29% – незадовільного стану навколишнього середовища, 26% – порушення прав споживачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Мінекономрозвитку споживач  
Матеріали по темі