Події

​У Коростишеві вітер зірвав дах торговельного павільйону: одна жінка загинула, інша – в реанімації

11 March 2019, 14:27

11 березня близько 12.30 до Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення про травмування двох жінок, жительок райцентру, частиною покрівлі торговельного об’єкту. Одна із потерпілих загинула на місці, іншу терміново госпіталізовано.

Про це 11 березня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області

«Попередньо встановлено, що через негоду з торговельного об’єкту м. Коростишева зірвалась частина покрівлі і травмувала двох жінок, 53-річну жительку райцентру і її 24-річну доньку, які знаходились поруч будівлі. Від отриманих тілесних ушкоджень старша жінка загинула на місці події. Молодшу терміново госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні», - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Коростишівського ВП ГУНП.

Усі обставини події наразі з’ясовуються. Попередня правова кваліфікація – ч.2 ст.275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

У прес-службі управління ДСНС в Житомирській області розповіли, що дах зірвало з технічного приміщення будівлі магазину «Фуршет».

«11 березня о 12:04 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у м. Коростишів через сильні пориви вітру з технічного приміщення будівлі магазину «Фуршет» зірвало покрівлю – металевий лист розміром 11х14 метрів, який впав на двох жінок. Внаслідок негоди на місці події загинула мати та важко травмована її донька 1995 р. н. Рятувальники провели роботи по діставанню з-під уламків покрівлі обох жінок. Наразі постраждала донька у важкому стані знаходиться у реанімаційному відділенні міської лікарні. Бійці ДСНС проводять роботи щодо укріплення покрівлі. До ліквідації наслідків події в Коростишеві залучено 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки та 8 чоловік особового складу», - повідомили рятувальники.


Загалом, за даними прес-служби У ДСНС в області, станом на 14 годину 11 березня по області здійснено 15 виїздів для надання допомоги населенню та установам через ускладнення погодних умов. Зокрема, 13 – на ліквідацію аварійних ситуацій через повалені дерева, 3 – на зірвані покрівлі та загрозу обрушень. По області залишаються знеструмленими 151 населений пункт.

Рятувальники також нагадують до кінця доби по області очікуються пориви вітру 25-27 м/с. Задля власної безпеки важливо триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев та будівель. Слід уникати перебування біля будівель, які споруджуються або ремонтуються, обминати хиткі споруди.

Нагадаємо, по обіді 11 березня у Житомирі почали падати білборди: у сквері на Лятошинського рекламну конструкцію вітер «вивернув з коренем».

Як повідомляв Житомир.info, з неділі, 10 березня, у Житомирській області «хазяйнує» буревій: знеструмлює села, викорчовує дерева і валить металоконструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вітер шторм погода ГУНП поліція Коростишев  
Матеріали по темі