Фоторепортаж

Житомирський мікрорайон ДОС: прохідна, «сталінки» та озеро. Фоторепортаж

13 March 2019, 14:43

У Житомирі на Богунії є мікрорайон за парканом з прохідною. Він має назву ДОС – абревіатура радянського визначення «дома офицерского состава».

Прохідна належить військовому інституту ім.Корольова, а мікрорайон у часи СРСР був «закритим» і потрапити на його територію стороннім було майже так само складно, як і до приміського військового селища Озерне.

Згодом територію почали забудовувати багатоповерхівками, а колишні ДОСи осучаснили металопластиковими вікнами, автономним опаленням та супутниковими антенами.

В лютому 2018 року на сайті міської ради була опублікована петиція щодо впорядкування озер та джерела, які знаходяться біля ДОСів. За 1,5 місяці звернення набрало необхідну кількість голосів і згодом отримало відповідь заступника мера Сергія Кондратюка.

«На сайті міської ради зареєстрована петиція №2018-793 від 25.02.2018 р., яка набрала 250 голосів з 250 (100,0%), з проханням облаштувати озера та дороги до джерела на Богунії, а саме: створення нового тротуарного покриття від ДОС-1/127 до джерела; розчищення двох озер, вздовж яких пролягає дорога до джерела, та встановити лавки для відпочинку, озеленити новими насадженнями; прокладання освітлення вздовж дороги, яка веде до джерела. Враховуючи, що дана петиція набрала необхідну кількість голосів, направляю дану петицію в департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради для розгляду її по суті, у відповідності до генерального плану міста, та надання остаточної відповіді заявнику», - відповів заступник мера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрорайон Богунія ДОС петиція озеро  
Матеріали по темі