Фоторепортаж

​У Житомирі офіціанти змагалися у вмінні складати серветки, сервірувати стіл та наливати вино. Фоторепортаж

19 March 2019, 15:52

19 березня на базі Житомирського вищого професійного технологічного училища відбувся щорічний конкурс офіціантів, у якому змагалися представники 6 навчальних закладів з різних міст області.

Конкурс складався з двох турів: теоретичного та практичного. У практичному турі конкурсанти демонстрували свою майстерність та вміння. Наприклад, їм необхідно було за 10 хв скласти різними способами 15 серветок. Наступне завдання – сервірування столу до сніданку, обіду чи вечері, згідно жеребу. Останнє завдання – продемонструвати техніку наливання вина: учасники мали відполірувати скло, наповнити три бокали та розставити бокали на таці.

«Подібні конкурси – кухарів, кондитерів, офіціантів – є досить важливими і необхідними у наш час. Вони сприяють покращенню рівня культурного обслуговування та сервісу в області, розвивають дану галузь, прививають культуру споживання страв, навчають етиці обслуговування і виховують патріотизм. У чому патріотизм – у тому, що потрібно працювати у своїй країні, покращувати рівень обслуговування в своїй державі, демонструвати свої вміння, знання та навики тут, а не за кордоном», - впевнена член журі конкурсу, викладач Житомирського торговельно-економічного коледжу Марія Світлична.

За словами директора Житомирського вищого професійного технологічного училища Петра Градовського, переможець конкурсу представлятиме область на всеукраїнських змаганнях офіціантів, який відбудеться наприкінці травня 2019 року в Одесі.

Фоторепортаж з різнокольоровими коктейлями, присвячений Міжнародному дню бармена, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: офіціант сервірування серветка конкурс змагання  
Матеріали по темі