Суспільство

У Житомирській області почали ремонтувати трасу М-21, у бердичівському напрямку утворилася «тягнучка»

20 March 2019, 10:20

Стартували роботи з середнього поточного ремонту однієї з двох ділянок у буферній зоні, що на автомобільній дорозі міжнародного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Про це 20 березня повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«На даний час на об’єкті ремонту (км 11+000 – 19+000) працівниками підрядної організації проводиться вирубка дерев в смузі відведення для забезпечення безпеки руху під час безпосереднього виконання ремонту дорожнього полотна», – інформують у САД. Тут нагадуємо, що тендер, укладення та реєстрація договору на поточний середній ремонт даної ділянки шляху було проведено в минулому році, але фінансування на його реалізацію було відсутнє. В 2019 році, відповідно до розпорядження Кабміну від 6 лютого 2019 року №130-р, з державного бюджету буде виділено 92, 631 мільйони гривень для реалізації ремонту.

Тим часом вранці 20 березня користувачі Facebook повідомляють про ремонт дороги на виїзді з Житомира до Бердичева, що, власне, теж є частиною автошляху М-21.

«На Бердичівському КП ремонтують дорогу, тому у напрямку Бердичева від мосту утворився затор. Так само «тягнучка» десь від Гуйви до КП. Зате в‘їзд у Житомир по Жуйка — чистий», – написала у соцмережі Ulka Petrova та додала фото.

У прес-службі Служби автодоріг у Житомирській області у коментарі Житомир.info зазначили, що бердичівська траса – одна з трьох ділянок дороги автошляху М-21, яку відремонтують цьогоріч.

«На автошляху М-21 буде ремонтуватися три ділянки: дві – буферній зоні, на кордоні з Білоруссю, та ділянка у напрямку Бердичева від Житомира. 21 березня відзвітуємо про роботи на частині шляху в напрямку Бердичева, додаючи фото. Дійсно, сьогодні на шматку автодороги, про який іде мова, підрядник приступив до роботи: зроблена розбивка, мала розпочатися вирубка дерев – розчищення смуги відводу. Тому, очевидно, «тягнучка» утворилася у зв’язку з тим, що працює спецтехніка», – зазначила керівник прес-служби САД в області Світлана Чернях-Кондрацька.

Нагадаємо, 12 березня 2019 Уряд затвердив Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році. До Переліку увійшли ділянки шляхів М-21 Виступовичі – Житомир - Могилів-Подільський у Житомирській області, завершення робіт на Н-03 Житомир-Чернівці та мосту у Високій Печі, а також початок будівництва мосту через річку Желонь у буферній зоні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області до 2020 року планують зробити поточний середній ремонт шматка автодороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю). Мова йде про ділянку дороги протяжністю 15 км від Житомира до Черняхова. 26 лютого 2019 року Служба автодоріг у Житомирській області оголосила міжнародний тендер на 213 мільйонів 671 тисячу 120 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт  
Матеріали по темі