Економіка

Житомирський облавтодор винен своїм працівникам майже 0,5 млн грн зарплати

20 March 2019, 15:51

Майже три десятки підприємств у Житомирській області боргують своїм працівникам заробітну плату. ДП «Житомирський облавтодор» – у четвірці підприємств з найбільшими зарплатними боргами.

Про це 20 березня повідомило головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

З початку нинішнього року органи державної виконавчої служби Житомирщини стягнули з недобросовісних роботодавців майже 1,5 млн грн заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

В управлінні юстиції зазначають, що лише за минулий тиждень завдяки заходам впливу, застосованих державними виконавцями до двох підприємств-боржників, сто працівників нарешті дочекалися своїх зароблених коштів. А це сукупно становить понад 500 тисяч гривень.

У прес-службі управлінні юстиції Житомир.info уточнили, що мова йде про Будинкоуправління № 3 квартирно-експлуатаційної частини Житомирського району (62 особам виплачено кошти) та ПрАТ фірма «Беверс» (зароблене отримали 42 працівники).

«Наразі в області налічується 28 підприємств різної форми власності, які заборгували найманим працівникам заробітну плату. Серед таких суб’єктів господарської діяльності з найбільшою заборгованістю – ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» (понад 1,6 млн грн.), Поліське державне підприємство геодезії, картографії та кадастру» (понад 1,2 млн грн.), ДП «Житомирський державний центр науково-технічної інформації та інновацій» (майже 465 тис. грн.), дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (понад 445 тис. грн.)», – інформують у територіальному управлінні юстиції у Житомирській області.

Тут також зауважують, що актуальну інформацію про злісних боржників з виплати заробітної плати можна знайти в публічному електронному реєстрі боржників-підприємців. Кожен охочий може без будь-яких перешкод через портал erb.minjust.gov.ua перевірити, сплачує чи ні конкретне підприємство зарплату своїм працівникам.

Нагадаємо, за інформацією головного управління статистики у Житомирській області, станом на 1 лютого 2019 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 5,0 млн грн, з неї 2,7 млн грн припадало на економічно активні підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок лютого 2019 року в Житомирській області налічувалося 25 підприємств, які боргували своїм працівникам заробітну плату та інші виплати, пов’язані з трудовими правовідносинами. В антирейтинг і тоді потрапляло ДП «Житомирський облавтодор» із боргом у 422 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата заборгованість борг підприємство юстиція  
Матеріали по темі