Місто

Дмитро Комаров у Житомирі розповів про розвиток малої авіації, дороги та яким чином до Бердичева можна дістатися за 10 хвилин

5 April 2019, 21:24

Телеведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров, у рамках рекордного триденного польоту Україною, 5 квітня близько 17-ї години здійснив посадку на аеродромі авіаклубу «Авіатик» у Житомирі. Телеведучий разом із командою досвідчених пілотів стартували зранку цього дня з аеродрому в Коломиї. Вони планують відвідати максимальну кількість населених пунктів, і таким чином потрапити до Національного реєстру рекордів.

Однак головна мета польоту, за словами Комарова, привернути увагу до розвитку малої авіації, адже її можливо використовувати у багатьох сферах, зокрема, як альтернативу наземному транспорту.


«Ось на цьому маленькому літаку ми за три дні плануємо облетіли рекордну кількість аеродромів і зафіксувати цей рекорд в Національному реєстрі рекордів, заявка подана. Ми в кожному аеродромі обов'язково тримаємо табличку із назвою міста та робимо знімок місцевої архітектури, щоб можна було довести. Наша мета показати, що в Україні є потенціал для розвитку малої авіації. Для чого потрібні такі маленькі літаки та де їх можна використовувати? Це сільське господарство, рятувальні та військові цілі, розвідка, медицина, частина транспортної індустрії. У багатьох країнах ми користуємось авіамаршрутками. Ми літали на літаках двох, чотирьох, шестимісних за невеликі гроші. Ми переміщались туди, де немає доріг. У нас дороги погані, можна було б налагодити таку систему та зробити так, щоб із Житомира в Бердичів можна долетіти приблизно за 10 хвилин. Більшість літаків, які стоять на цьому аеродромі живляться 95-м бензином, зі звичайної заправки, і їдять його стільки, скільки і джип, а цих джипів у нас повно. Експлуатація, як для однієї людини, то може бути дорогувато, але якщо використовувати в комерційних цілях, то ціна може бути прийнятною», - розповідає ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров.

Серед учасників команди, які здійснюють політ разом із телеведучим - колишній військовий пілот, на разі бізнесмен Ігор Табанюк, який власними коштами допоміг реалізувати такий політ. Він також розповів, що у кожному місті екіпажу допомагають місцеві, які безкоштовно годують та заправляють бензином.

«Я точно не підраховував, але 12 тисяч гривень вже перевищено і це ще не все, бо у мене ще є обов’язки перед певними організаціями, де у мене ще буде вкладено 10 тисяч гривень. Я дуже вдячний тим аеродромам, які нас підтримали та відгукнулись, і на кожному проміжному аеродромі нас заправляють на 20 літрів бензину. Хочу також похвалити Житомир, нам сьогодні 70 літрів бензину віддали», - каже пілот Ігор Табанюк.

Маршрут екіпажу охоплює майже всю Україну, кожного дня вони здійснюватимуть від 8 до 12 посадок. Команда відвідала вже 10 аеродромів, у планах команди 31 аеродром, загальний маршрут складає 3000 км. Фінішує екіпаж увечері 7 квітня у аеропорту Коломия, звідки команда стартувала.

Фоторепортаж про те, як Дмитро Комаров разом зі своєю командою відвідав житомирський аеродром, можна побачити тут.

Як повідомляв Житомир.info, Дмитро Комаров планує здійснити рекордний політ через всю Україну, у планах телеведучого зупинки в Житомирі та Бердичеві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Комаров рекорд політ аеродром  
Матеріали по темі