Місто

На Польовій у Житомирі митрополит Епіфаній з духовенством освятили накупольні хрести Володимирського кафедрального собору

6 April 2019, 17:02

Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 квітня відвідав Житомир з першим архіпастирським візитом. Під час візиту предстоятель Православної церкви України очолив чин освячення і встановлення накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира.

Про це 6 квітня на своїй сторінці у Facebook написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Митрополит Епіфаній з духовенством Української Православної церкви освятили накупольні хрести Володимирського кафедрального собору у Житомирі. Півроку не дожив до цього дня протоієрей Микола Дрозд, священик, настоятель церкви, людина, яка пройшла Афганістан і дуже багато своєї життєвої енергії присвятила допомозі іншим. Саме він колись починав будувати цей храм і мріяв побачити, як позолотою заблищать його куполи... Нехай спочиває з миром!», - написав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня 2019 року Всесвітній патріарх Варфоломій вручив Томос про автокефалію ПЦУ митрополиту Епіфанію. 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району першою в Житомирській області вирішила перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. 17 січня 2019 року президент України Петро Порошенко привіз Томос до Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Епіфаній храм  
Матеріали по темі