Місто

Впродовж Великодніх свят писанки в центрі Житомира залишились неушкодженими, – управління культури

3 May 2019, 16:01

Цьогоріч великодню Михайлівську прикрашали майже півтисячі писанок. Про це журналістам Житомир.info розповіли в управлінні культури Житомирської міської ради. Усі вони розписані вручну викладачами та учнями навчальних закладів міста.

«В цьому році було трішки більше писанок: 400 маленьких і майже 50 великих писанок. Хто їх розписував? Великі писанки в основному розписували спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, тобто, художня школа, мистецькі заклади, де є образотворче мистецтво і де є фахівці. Не тільки діти брали участь в розписі писанок, їм допомагали вчителі, викладачі, тому що це кропітка робота. Ви, напевно, бачили, що вийшло дуже гарно. Маленькі писанки також розписували загальноосвітні навчальні заклади нашого міста», - розповідає заступник начальника управління культури Наталія Марчук.


Цьогоріч автори трьох найкращих писанок отримали призи від організаторів святкувань.

«Це якби з одного боку і конкурс, але разом із тим і виставка, тобто, конкурс-виставка. В цьому році було три переможці. Одна дівчинка з Бердичівської художньої школи мистецтв і ще двоє учнів Житомирської художньої школи. Вони отримали дипломи і грошові призи», - каже Наталія Марчук.

На відміну від попередніх років цьогоріч ніхто не намагався вкрасти писанки на Михайлівській чи якось їх пошкодити, кажуть в управлінні культури.

«В цьому році хочеться похвалити житомирян, оскільки ми вже не бачимо таких актів вандалізму. Це вже було видно і під час новорічних свят. В порівнянні із минулим роком було набагато краще. Поки що ми не помітили, щоб десь якась писанка пропала. Але їх багато і точно ми зможемо сказати тільки по факту, але зараз, здається, що всі на місці. Тому свідомість прокидається, всі хочуть, щоб вийшло гарне свято і до цього долучаються», - розповідає Наталія Марчук.

Нагадаємо, на Великдень у Житомирі розбили й роздали дітям 100-кілограмову шоколадну писанку.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 18 квітня 2017 року з виставки на вулиці Михайлівській у Житомирі викрали найкращу 50-сантиметрову писанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська Марчук писанка  
Матеріали по темі