Місто

Житомирянин сплатив дитині більше 80 тис. грн аліментів, аби поїхати на відпочинок за кордон

7 May 2019, 14:31

У Житомирі чоловік збирався поїхати на відпочинок за кордон, тому був змушений сплатити своїй дитині накопичений аліментний борг.

Про це 6 травня повідомило головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

У відомстві констатують: посилення відповідальності для неплатників аліментів позитивно впливає на повернення заборгованості. У цьому переконалися сотні батьків Житомирщини, які роками ігнорували своєчасну виплату аліментів на утримання власних синів та доньок, однак після заходів примусового впливу все ж таки згадали про свій батьківський обов’язок.

«Серед таких – житель Житомира, до якого, як злісного неплатника, працівники Корольовського відділу державної виконавчої служби міста Житомир головного територіального управління юстиції у Житомирській області застосували тимчасові заборони у праві керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю та виїзду за межі України. Остання заборона особливо подіяла на горе-батька, який збирався виїхати за кордон на відпочинок, та не зміг цього зробити, а тому змушений був сплатити усю заборгованість з аліментів, штраф у розмірі 50% від цієї суми (за несплату коштів понад три роки) та виконавчий збір. Загалом батьківська байдужість обійшлася боржнику майже у 83 тисячі гривень», – інформують в управлінні юстиції.

Тут нагадують, що, за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці, державний виконавець в обов’язковому порядку виносить вмотивовані постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання, дія яких припиняється після погашення аліментної заборгованості в повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2019 року прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області інформувала, що у Житомирі батько, який заборгував дитині аліменти, сплатив разом із штрафом 153 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник заборгованість юстиція  
Матеріали по темі