Фоторепортаж

Житомирські майдани та сквери почали прикрашати чорнобривцями, петуніями, бегонією. Фоторепортаж

14 May 2019, 14:59

У житомирському «Зеленбуді» розпочалась гаряча пора: щодня з ранку і до вечора кипить робота у скверах, парках та на міських майданах.

Комунальники вже висадили сотні різнокольорових рослин на клумбах, що на майдані Соборному, а 14 травня прикрашали чорнобривцями, бегонією та хлорофітумом майдан Корольова. Крім того, у ці травневі дні триває посадка однорічних рослин в районі центрального автовокзалу.

«З початку тижня посадили квіти на Соборному майдані, по можливості, сьогодні завершимо роботи на майдані Корольова, ще сьогодні і завтра висаджуємо рослини на трикутниках біля автовокзалу, і продовжимо далі прикрашати місто: на майдані Перемоги, біля пам’ятників Шевченку, Лятошинському тощо», - розповіла працівник КП «Зеленбуд» Олена Бондарчук.

І це лише початок – запевняють у КП «Зеленбуд», адже у теплицях підприємства очікують ще тисячі декоративних рослин, аби своїми барвами порадувати житомирян та гостей міста.

«Зазвичай, з року в рік зберігаємо той самий асортимент, але вносимо різницю в кольорах. У цьому році ми активно використовуватимемо петунію та бегонію декількох кольорів, фоліус, альтернантеру, хлорофітум, його ми плануємо більше використати цього року, ніж у минулі – він себе дуже добре зарекомендував на квітниках, він не вибагливий і за ним легко доглядати. Також є в нас і багаторічні квіти – такі як канни. Вони виглядають досить екзотично і пристосовані до нашого клімату, повністю витримують наші погодні умови. Є й інші багаторічні квіти - седуми, іриси. Крім того, є в нас і кущі, але їх посадка здійснюється повесні і вже восени», - розповіла Олена Бондарчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленбуд квітка декоративна рослина клумба  
Матеріали по темі