Місто

​Житомиряни флешмобом на майдані Корольова відзначили День вишиванки

16 May 2019, 14:47

16 травня кілька сотень житомирян відзначили День вишиванки флешмобом на майдані Корольова. Для житомирян, які у вишиванках прийшли на головний майдан міста, виступили кілька народних колективів.

Згодом учасники акції зробили спільне фото на сходах будівлі Житомирської облдержадміністрації.

Частина житомирян прийшли на майдан Корольова у вишиванках ручної роботи. Деякі з них вишиті власноруч власниками сорочок.

«Вишиванку потрібно частіше вдягати, я вважаю. Для України і кожного українця це така собі золота родзинка, в кожного є свій стиль, в кожного своя історія. Свою сорочку я вишивала вручну. Отаку якусь, яку я для себе підібрала. Що цей символ означає, я не знаю. Але вона мені припала до душі. І потрібно її одягати не тільки на день вишиванки. Якби можна було, я б носила її щодня», - каже житомирянка Олена.


«Я вишила сама, вручну. Давно про це мріяла і от здійснила свою мрію. Вважаю, що вдягнути вишиванку - це свято для душі. Для мене це свято», - розповідає житомирянка Валентина.

«Я за те, щоб частіше вдягати вишиванку, бо це - наш український символ. Я вишила сорочки своїм внукам і власноруч вишила собі. Внуку вишила першу вишиванку жовто-блакитну, він підріс і потім вишила чорним та червоним. А останню вирішила вишити в таких більш теплих тонах. Отака от вийшла, як в мене», - каже житомирянка Людмила.

Нагадаємо, житомирян запрошують до участі у Вишиваній ході 16 травня.

Фоторепортаж з «вишиваного» флешмобу дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишиванка флешмоб  
Матеріали по темі