Місто

​До Житомира приїхав «Євробус»- автобус, в якому розповідають про Асоціацію з ЄС

17 May 2019, 16:35

До Житомира 17 травня приїхав автобус, який мандрує українськими містами задля поширення інформації щодо Угоди про асоціацію з ЄС та можливостей, які відкриває цей документ для молоді, бізнесу, громадськості та влади. На Старому бульварі для житомирян облаштували інформаційні стенди, фото-зони та ігрові локації з вікторинами.

Проект «ЄврОбус» реалізується ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» за підтримки проекту «Імпакт - Підтримка імплементації ЗВТ в Україні, Молдові та Грузії» (GIZ).

«Ми приїхали з командою з міста Чернівці. Взагалі ми їдемо туром по українських містах до Дня Європи для того, щоб розповісти про Угоду про асоціацію України з ЄС. Ми вже були в Чернівцях, Вінниці. Ми зрозуміли вже, навіть, проїхавши два міста, що українці дійсно знають дуже мало, що таке Угода про асоціацію, що це не є членство України в ЄС та які вона дає можливості. Для студентів - це можливість не тільки подорожувати, але й навчатися на рівні з європейськими студентами на безкоштовній основі, наприклад, їхати на рік чи на півроку. Є неакадемічна мобільність, їхати на обмін, на волонтерство. Для всіх людей це зона вільної торгівлі, яка в нас є. Збільшення кількості експорту української продукції на зовнішні європейські ринки. Для громадських організації - як залучити кошти, як реалізовувати спільні проекти спільно з Європейським Союзом. Це основні речі, але їх є ще набагато більше. Наша мета - показати в такій інтерактивній формі, що це просто і всім доступно»,- розповідає менеджер проекту «ЄврОбус» Юлія Козак.


«Ми прийшли, бо нам цікаво позмагатися з іншими командами, дізнатися щось нове та цікаве, про Європу дізнатися більше, бо скоро День Європи», - ділиться житомирянка Ольга Горбенко.

«Ось країни Євросоюзу, ми складаємо пазл. Я хочу дізнатися про євроінтеграцію, адже ми будемо жити в цій країні, а вона в майбутньому буде у Євросоюзі», - каже Дмитро Ільченко.

До 21 години в рамках програми у Житомирі відбудуться пізнавальні лекції, зустріч з представниками делегації Європейського Союзу в Україні та показ короткометражних фільмів. Далі Євробус попрямує до Києва.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня у Житомирі святкуватимуть День Європи. План заходів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євробус ЄС акція  
Матеріали по темі