Події

Жителька Новограда-Волинського знайшла в Інтернеті іноземного кавалера та переказала йому 5 тисяч доларів

13 June 2019, 11:32

Днями до Новоград-Волинського відділу поліції Житомирської області звернулась місцева жителька із повідомленням про ошуканство. Жінка, познайомившись через мережу Інтернет з іноземцем, допомагала «нареченому» вирішувати його «проблеми», витративши понад 5 тисяч доларів США. Зрештою, з ним вона так і не зустрілась.

Про це 13 червня повідомила прес-служба ГУНП у Житомирській області.

За словами 47-річної звягельчанки, вона познайомилася через тематичний сайт з іноземцем. Жінці сподобався привітний залицяльник – лікар з країни Близького Сходу. Чоловік деякий час спілкувався у чаті, а згодом зізнався їй у коханні та запропонував одружитися. На початку червня він повідомив, що вирушає до нареченої в Україну, аби забрати її з собою.

«Утім, зустріч так і не відбулася. За кілька днів «наречений» зателефонував та повідомив, що має проблеми з документами і його затримали під час пересадки в аеропорту Нігерії. Потому з жінкою вже розмовляв «комісар», який зауважив, що утримання порушника обходиться кругленькою сумою та повідомив про необхідність сплати майже 5 тисяч доларів США. Жінка, не маючи таких коштів, позичила їх у подруги та переказала на вказаний рахунок. «Комісар» підтвердив отримання, однак повідомив, що для звільнення її нареченого необхідно сплатити суму, утричі більшу за попередню, хоча, дізнавшись про неможливість цього, одразу погодився на значно меншу сплату», – розповідають у поліції.

Лише розпочавши знову шукати кошти, жінка врешті отямилась та, зрозумівши, що її ошукали, звернулася до поліції.

Нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування усіх обставин події. Поліцейські закликають громадян бути розважливими та обережними під час спілкування у всесвітній павутині та при здійсненні фінансових операцій.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 року ГУНП інформувало, що у Житомирській області чоловік «клюнув» на вигідне оголошення про продаж Skoda Octavia та перерахував шахраєві 65 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство Інтернет-шахрай  
Матеріали по темі