Влада

Дві ГО відмовились від гранту Житомирської облдержадміністрації, гроші розподілили між трьома іншими організаціями

15 June 2019, 16:52

Дві громадські організації, проєкти яких потрапили до списку тих, що втілюватимуться за рахунок гранту Житомирської ОДА, відмовились від реалізації ініціатив. Тому 132 тисячі гривень грантових коштів, які вивільнились, отримають інші громадські організації Житомирської області.

Таке рішення прийняла Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при ОДА 14 червня, інформує прес-служба облдержадміністрації.

«На сьогодні ми маємо дві громадські організації, які не підписали договір та відмовилися від реалізації ініціатив. Тому ми маємо прийняти рішення про подальше спрямування бюджетних коштів для реалізації проєктів інститутів громадянського суспільства, які взяли участь у конкурсі на отримання фінансової підтримки від облдержадміністрації у 2019 році», – розпочав засідання Ярослав Лагута.

У зв’язку з відмовою 2 інститутів громадянського суспільства від грантових коштів в ОДА залишилось 132 тис. грн вільних залишків із 1,5 млн грн, передбачених цьогоріч на реалізацію проєктів.

Після обговорення координаційна рада шляхом голосування розподілила залишок коштів для громадських організацій на 2019 рік. Серед них:

ГО «Житомирський обласний центр реабілітації» – 93 тис. 530 грн;
ГО «Довіра-1» – 28 тис. 470 грн;
ГО «Молодіжна громадська організація «Пісенний Спас» – 10 тис. грн.

Зазначено, що після прийняття цього рішення до розпорядження голови ОДА «Про визначення проєктів (ініціатив) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2019 році» будуть внесені відповідні зміни.

Довідково. Реалізація конкурсних проєктів (ініціатив) ІГС здійснюється в рамках Обласної комунікаційної програми «Відкрита влада» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням сесії облради від 18.12.2018 № 1306.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2019 року Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації обрала 24 проєкти від громадських організацій на грант від Житомирської ОДА, які будуть реалізовуватися у 2019 році. Загальна сума коштів, передбачена на фінансування, – 1,5 млн грн. Відповідно до розподілу, ГО отримають від 11 до 100 тис. грн на реалізацію проєктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант ОДА проєкт конкурс  
Матеріали по темі