Культура

​На засіданні житомирського виконкому організатор фестивалю АТОМ звітував про витрачені бюджетні кошти

3 July 2019, 14:31

На черговому засіданні виконкому Житомирської міськради 3 липня заслухали звіт організатора фестивалю АТОМ, на який виділялись кошти з міського бюджету.

Головний організатор фестивалю сучасного мистецтва Олег Богатько розповів про запрошених артистів та про заходи, які пройшли в рамках фестивалю. За його словами, одним із музикантів, який представляв на музичній частині фестивалю свої композиції, був британець Сем Слейтер. Саме він був музичним продюсером мінісеріал «Чорнобиль» від HBO, який очолив рейтинг найкращих серіалів в історії кіно.

Втім, членів виконкому цікавили не імена та знаменитість виконавців, які приїхали виступити на фестивалі, а те, як були витрачені бюджетні гроші та скільки містян прийшли послухати експериментальну електронну музику.


Зокрема, Наталію Волинець та Андрія Дяченка цікавило, якою була відвідуваність фестивалю, чому його недостатньо рекламували, а також детальні витрати на його проведення.

Організатор фестивалю пояснив, що реклами було більш, ніж достатньо, і усі, хто цікавиться сучасним мистецтвом, знали про його проведення.

Після обговорення член виконкому Руслан Годований запропонував зобов’язати організаторів масових заходів, на які виділяються гроші із міського бюджету, у майбутньому демонструвати детальний опис витрат бюджетних коштів на проведення таких заходів. Члени виконкому одноголосно підтримали таку пропозицію Годованого.

Нагадаємо, в оприлюдненому в березні 2019 року переліку попередніх результатів конкурсу соціально-культурних проєктів, які планується провести в Житомирі у поточному році, зазначалося, що загальний бюджет ІV міжнародного фестивалю експериментальної електронної музики та сучасного мистецтва «АТОМ» становить 396,44 тис. грн, з них очікувалось отримати з міського бюджету 250 тис. грн. Проте організаторам фестивалю було запропоновано обсяг фінансування з бюджету – 200 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році фестиваль тривав з 18 по 20 квітня, основні заходи пройшли в музеї космонавтики імені Корольова та Навколокультурному просторі по пров. Скорульського, 5. Безкоштовні лекції – в музучилищі імені Косенка та Центрі розвитку місцевого самоврядування на Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТОМ фестиваль звіт  
Матеріали по темі