Місто

Вінки з польових квітів та купальське багаття: тисячі містян відзначили свято біля Тетерева у Житомирі

7 July 2019, 09:22

У житомирському гідропарку 6 липня відзначили свято Івана Купала. Гуляння розпочали на центральній алеї зі співочого марафону «Купальські мальви» за участі місцевих вокальних колективів та гумористичного фестивалю. Впродовж дня на території гідропарку влаштовували різноманітні майстер-класи, конкурси та дитячі розваги.

На сцені біля берега річки провели традиційний конкурс краси «Купальська царівна» та театралізоване обрядове дійство.

Відзначити свято Івана Купала у гідропарку прийшли тисячі житомирян.

«Гуляємо, відпочиваємо після роботи. З онукою прийшли подивитись, як це все організовується і як тут чудово. Я пам'ятаю це свято з дитинства, ще у бабусі в селі. А сьогодні було і опудало, і вінки, і танці. Загалом, все здорово», – розповідає Світлана.

«Мені дуже сподобалось, я дуже люблю багаття, тому, звичайно, прийшла сюди. Тут весело було», – додає онука Марія.

«Концерт, який був перед розпалюванням багать, ось він найбільше сподобався. Постановкою, тому що розповідається історія, про свято розповідають», – каже Надія.

«Є квітка, і якщо її знайти, то можна знайти кохання, і коли дівчата пускають на річку вінки, то теж знайдуть кохання. Так, я трошки вірю в це», – зауважує Ілля.

Також традиційно усі охочі, починаючи від малечі і до дорослих, стрибали через купальське вогнище.

«Ми вирішили вперше в житті стрибнути вдвох за руки. Це щось означає, якийсь символ кохання, ну щось таке є. В історії було ж таке. Головне, не треба розчепитися, щось таке ми в школі вчили», – ділиться Анастасія.

Завершили святкування шоу від барабанщиків «Вулба» та концертом гуртів «FoFan», «Третє небо».

Нагадаємо, у гідропарку на Івана Купала визначали дівчину з найдовшою косою.

Як повідомляв Житомир.info, аукціон з проведення Івана Купала в Житомирі виграла підприємниця, яка зареєструвала ФОП за день до оголошення тендеру. Мова йде про Ткачук Людмилу Леонідівну, яка зареєструвала ФОП 3 червня 2019 року.

5 липня 2019 року управління культури ЖМР пояснило, чому цьогорічне святкування Івана Купала у міському гідропарку не потребує рішення виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Івана Купала гідропарк  
Матеріали по темі