Місто

​Щирі емоції, адреналін та посвята: як житомирські строковики-десантники вперше стрибали з парашутами

18 July 2019, 14:28

Групами, один за одним строковики-десантники біжать до військового вертольоту МІ-8. На спинах у новобранців рюкзаки з парашутами. По черзі вони заходять у вертоліт, який піднімається вгору на 800 метрів і за командою «Пішов!» вперше у своєму житті вистрибують у небо з парашутом. Головне завдання молодого десантника засвоїти пройдений курс підготовки та продемонструвати здобуті знання під час стрибка.

Про свої перші емоції, дозу адреналіну та страх діляться ті, хто тільки-но приземлився у полі.

«Це незабутньо, завжди мріяв. Раніше, то грошей, то часу не вистачало, то є гроші, але руки не доходять до парашута. Ми готувалися тиждень, навіть трішки більше, виробляли м’язову пам’ять, щоб ноги самі спрацювали під час стрибка. Я, наприклад, під час приземлення відчув нерівності, однак не дивився вниз. Впав не на ліву, а на праву сторону, не травмувався. Очікував, що буде гірше. Коли піднімаєшся, то кисню недостатньо, важко дихати і ще й хвилювання. Потім друге хвилювання, коли кричать «пішов», а коли вистрибнув, то про все забувся», - ділиться строковик-десантник Андрій.


«Чесно, не боявся, але бачив, що люди всі бояться. Було страшно, особливо, коли починаєш вистрибувати. Ти затримуєш подих, летиш лицем вниз, потім такий ривок і ти летиш. Я в подальшому взагалі хочу зробити військову кар’єру, хочу піти далі навчатися і бути військовим», - відповідає Владислав Рибак.

«Таке відчуття, що за мною женуться не пітбулі, а десять тигрів. Я - десантник, тому не боюсь. Якщо війна, противник, ти ніяк не можеш до нього підібратися, тільки з повітря, для цього і придумали десантників, щоб швиденько», - говорить Андрій Суглобов.

Серед хлопців є і ті, хто стрибає не вперше.

«Скажу чесно: кожен раз страшно і страшно. Ти не знаєш, що буде, але все одно готуєшся до кращого. Коли злітаєш туди вище, ти думаєш не про страх чи ще щось, а думаєш, як найкраще закінчити це все. Ми - десантники, ми маємо вміти робити все», - розповідає строковик Сергій Кібало.

Заступник командира батальйону, який підтримував молодих десантників під час навчань, хвалить нове поповнення та запевняє: усі строковики із завданням успішно впорались.

«Служать вони буквально місяць, в суботу тільки прийняли військову присягу і сьогодні здійснили перший парашутний стрибок. Подібні стрибки здійснюється у хороших погодних умовах, на висоті 800 метрів, при вітрі до 5-ти метрів за секунду. Головне, слухати інструктора, виконувати всі вказівки, запам'ятовувати все на підготовці під час наземного опрацювання елементів стрибка, щоб все знати поетапно, як керувати парашутом, що робити в повітрі та на землі. Поповнення добре, із завданням всі впорались», - каже заступник командира батальйону молодого поповнення Дмитро Денисевич.

Завершили навчання традиційною посвятою у парашутисти.

Нагадаємо, 17 липня близько 70-ти новобранців ДШВ відпрацювали десантування з вертольота Мі-8 на висоті 800 метрів.

Фоторепортаж з навчань можна побачити тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парашут десантник ДШВ стрибок  
Матеріали по темі