Місто

​Чи святкуватимуть житомиряни День незалежності та які досягнення вважають найголовнішими. Опитування

19 August 2019, 15:12

Цієї суботу, 24 серпня, українці відзначатимуть 28-му річницю Незалежності України. Журналісти Житомир.info поцікавились думкою житомирян, які досягнення за роки незалежності важливі для країни та чи планують вони святкувати День Незалежності.

«Звичайно, буду. Це свято нашої країни. Є думки, що, якщо йде війна, не має бути свята. Але це має бути свято для тих, хто нас боронить. Ми маємо тут їх підтримувати у ті тяжкі хвилини. Ми козацького духу, ми маємо завжди бути на вершині, у нас має бути свято зі сльозами. Найбільше досягнення це те, що ми стали вільно говорити те, що думаємо. Не боїмося одягнути вишиванку», - говорить Сергій.


«Обов’язково, це наше свято. Плануємо якісь заходи на природі, обов'язково одягнемо вишиванки, адже це наш атрибут. Пишаємося - незалежністю, що ми маємо свою країну, безхмарне небо, відчуваємо мир тут і те, що не відчуваємо війни безпосередньо у Житомирі», - каже Марина.

«Пишаємося тим, що ми визнані у Європі як країна, як суспільство. Нас поважають, з нами рахуються, це, напевно, найважливіше. Те, що наші діти можуть вільно переміщатися в інші країни, ми до цього також дійшли», - розповідає Тетяна.

«Так, звичайно буду, як і кожного року. Я думаю, що найбільше досягнення, що люди стали більш усвідомлені, хто вони є, і їх приналежність до України», - зазначила Тетяна.

«Звичайно, буду. Найбільше досягнення те, що обрали нового президента та дали можливість навести лад у країні», - ділиться Олександр.

«Можливо, на роботі буду. Головне досягнення – це гідність», - каже Павло.

«Звичайно буду, а як це — не відзначати такий день. Будемо святкувати з сім'єю та онуками. Досягнення не знаю, а от «недосягнення» те, що ми досі війну не закінчили і наші діти воюють»,- розповідає Лариса.

Були й перехожі, які повідомили, що не святкуватимуть 24 серпня.

Нагадаємо, 23 серпня у Житомирі відзначатимуть День Державного Прапора, а наступного дня святкуватимуть 28-му річницю Незалежності України. План заходів до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України тут.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2019 Президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2019 році традиційного військового параду на День незалежності України не буде, натомість запропонував виділити 300 мільйонів гривень на премії українським військовим. Думки житомирян щодо цього тут.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування День незалежності  
Матеріали по темі