Влада

Директор «Житомирводоканалу» пояснив, за чий рахунок проводиться повірка лічильників

21 August 2019, 11:52

20 серпня під час ефіру програми «Діалоги» на Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін відповідав на запитання споживачів. Житомиряни, зокрема, цікавились особливостями установки, заміни та повірки лічильників води. В цьому контексті прозвучало кілька запитань.

За чий рахунок проводиться повірка лічильників?

Нещодавно було рішення суду з цього приводу, яке внесло непорозуміння, тому що, здається, з 15 вересня 2017 року витрати на повірку лічильників були виключені з тарифів водоканалу і перенесені на витрати мешканців. І зараз мешканці сплачують за повірку лічильника власні кошти. Але що це за рішення суду, з якої причини воно з’явилося? Тому що воно суперечить законодавству. І навіть трактувати мені це зараз важко. Тобто, згідно з законодавством, лічильники мають повірятися за рахунок їх власників.

Як зафіксувати факт встановлення лічильника, чи можна викликати спеціаліста додому?

Так, авжеж. На нашому сайті є онлайн-послуги. Цю послугу можна «наклікати», і до вас приїде спеціалізована бригада, яка всі ці роботи виконає, дасть вам термінал до сплати, ви карточкою розрахуєтесь, вам видадуть чек і всі накладні, які потрібно. Тобто, зараз це можна зробити через онлайн-замовлення.

За чий рахунок проводиться заміна лічильника, якому понад 10 років?

Статистика повірки наших лічильників доволі чисельна – тисячі повірених лічильників. І це каже нам, що лічильник, якому 10 років, просто не проходить повірку. Хоча нюансівв багато: якщо це гарний німецький лічильник, він проходить повірку, якщо український лічильник, він не проходить повірку, і потрібно встановлювати новий. Навіщо витрачати зайві кошти на повірку лічильника, а потім ще й витрачатися на купівлю нового. Ми просто рекомендуємо: купуйте новий, менше витрат буде.

Повний випуск програми «Діалоги» на Житомир.info від 20 серпня 2019 року дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2019 року під час ефіру програми «Діалоги» директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін розповів, чи буде для споживачів проводитись перерахунок оплати за послуги водопостачання в разі отримання води неналежної якості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін водоканал лічильник повірка  
Матеріали по темі