Фоторепортаж

Як житомирські школярі навчаються у класах просто неба. Фоторепортаж

11 September 2019, 15:40

Цьогоріч у житомирській школі №28 діти отримали можливість проводити більше часу на свіжому повітрі, адже влітку тут облаштували три класи просто неба.

За словами директорки навчального закладу Яніни Глінчевської, ідея проведення уроків на вулиці – не нова, проте лише зараз, з впровадженням «Нової української школи», набула особливої актуальності.

«Ми маємо впроваджувати щось нове і не обов’язково у приміщеннях навчального закладу, а й на подвір’ї. На свіжому повітрі діти почувають себе комфортно, їм це подобається, тож і знання засвоюються краще. Раніше виносили стільці з класу і проводили уроки музики чи малювання. Тепер ми отримали повноцінні, стаціонарні три зони для навчання», - розповіла Яніна Глінчевська.

Облаштувати зручні зони, де діти можуть і навчатися, і відпочивати, і проводити час на групі продовженого дня, вдалося зі звичайних дерев’яних піддонів, які відшліфували і пофарбували у різні кольори. Один такий клас під відкритим небом має ще й шкільну дошку.

«Я думаю, такі ідеї потрібно впроваджувати в школах: не жаліти газони, посаджені квіти. Варто вчити дітей, як можна і погратися, і не зіпсувати те, що садиться, чи робиться для їхнього комфорту», - розповіла директорка школи і зауважила, що не проти, аби на цих лавках відпочивали компанії молоді у вечірній час.

«Я не проти, бо це молодь, яка має ввечері десь проводити дозвілля. Нехай приходять, сидять, розмовляють, але й прибирають після себе. Знаєте, коли ми тільки починали і встановлювали лавки, жителі мікрорайону приходили і запитували, для чого це робите, адже тут збиратимуться компанії. Але краще, нехай вони збираються на лавочках, відкрито, ніж шукають якихось пригод і роблять погане. Ми маємо їх цьому вчити. Ось біля нашої школи є велика алея – ми її тричі саджали, бо щоразу ламали. Але я сказала: будемо саджати доти, доки не виросте алея. Тож і цього разу, якщо щось пошкодять чи зламають – будемо робити нове, бо потрібно вчити дітей, молодь, батьків», - розповіла Яніна Глінчевська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа клас НУШ Глінчевська  
Матеріали по темі